Sāksies "Patriarha rudens" • IR.lv

Sāksies "Patriarha rudens"

21

28. seprtembrī plkst. 11.30 ar jaunā režisora Toma Auniņa koncertu-hepeningu "Sosāra dziesmas tirgus placī“ Āgenskalna tirgus centrālajā paviljonā tiks atklāts Latvijas Kultūras akadēmijas jauno režisoru izrāžu festivāls "Patriarha rudens". 

Festivāla laikā skatītājiem tiks piedāvāti Latvijas Kultūras akadēmijas absolventu un studentu Elmāra Seņkova, Valtera Sīļa, Kārļa Krūmiņa, Toma Auniņa, Aijas Uzulēnas, Oļesjas Lahtionovas, Ingas Surguntes, Normuda Griestiņa iestudējumi, kā arī topošo horeogrāfu laikmetīgās dejas izrāde un jauno aktieru sagatavots monoizrāžu cikls.

Latvijas Kultūras akadēmijas studenti katru gadu rada spilgtas un inovatīvas izrādes. Vairākas izrādes ar studentu piedalīšanos šogad ir publikas un kritikas augstu novērtētas, un vairāki studenti – Seņkovs, Jurijs Djakonovs, Sīlis – arī nominēti "Spēlmaņu nakts" balvām, uzsvēra Latvijas Kultūras akadēmijas rektors Jānis Siliņš.

Festivāla "Patriarha rudens" laikā notiks arī meistardarbnīcas jaunajiem aktieriem, režisoriem un scenogrāfiem ar Sanktpēterburgas pedagogu piedalīšanos, savukārt festivāla noslēgumā būs apaļā galda diskusijas. Festivālā vairāki spēcīgi un ietekmīgi teātra un kultūrvides pārstāvji tiks uzaicināti noskatīties studentu izrādes, lai festivāla noslēgumā kopā ar Latvijas Kultūra akadēmijas mācībspēkiem un studentiem satiktos apaļā galda diskusijā par teātra izglītības problēmām un perspektīvām, kā arī kopīgi apspriestu problēmas un dilemmas, ar kurām Teātra nodaļas absolventiem jāsaskaras, pēc studijām ienākot Latvijas darba tirgū.

Iecerēts, ka jauno režisoru izrāžu festivāls kļūs par ikgadēju pasākumu.

Ar festivāla programmu var iepazīties šeit.

Komentāri (21)

ilmisimo 27.09.2010. 16.27

Āgenskalna tirgus centrālajā paviljonā tiks atklāts Latvijas Kultūras akadēmijas jauno režisoru izrāžu festivāls “Patriarha rudens”.
—————————–
Diližansa pieturā dzirdēju,ka Patriarhs Šķēle tur pārduošuot tulpes.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu