NDK iesaka Jakrinam vērsties tiesībsargājošajās iestādēs • IR.lv

NDK iesaka Jakrinam vērsties tiesībsargājošajās iestādēs

12
Emīls Jakrins, satiksmes ministra Kaspara Gerharda (TB/LNNK) padomnieks. Autors: Jānis Saliņš, F64

Deputāta amata kandidāts solījis par citas partijas ietekmi uz LTV ziņot divu dienu laikā

Saeimas Nacionālās drošības komisija (NDK) pirmdien slēgtā sēdē izjautājusi satiksmes ministra Kaspara Gerharda (TB/LNNK) biroja vadītāju, "Visu Latvijai"- TB/LNNK deputāta amata kandidātu Emīlu Jakrinu, vēsta LETA.

Jakrins izsaukts uz NDK sēdi, jo par kandidāta centieniem ietekmēt LTV Ziņu dienestu (ZD) sūdzējies LTV ģenerāldirektors Edgars Kots. Viņš apgalvojis, ka Jakrins mēģinājis ietekmēt LTV Ziņu dienesta darbu, apmaiņā solot nodrošināt karjeru ZD vadītāja Mareka Gailīša sievai, kura strādā Satiksmes ministrijas (SM) struktūrā. Drošības policijā (DP) ir sākta pārbaude par Jakrina iespējamo draudēšanu LTV Ziņu dienesta vadītājam Marekam Gailītim. Jakrina un Gailīša tikšanās un tajā pārrunātais tika demonstrēts LTV1 raidījumā “de facto”.  Jakrins vairākkārt izteicies, ka viņam zināms, ka LTV Ziņu dienestu ietekmē noteikts politisks spēks.

NDK slēgtajā sēdē noskaidrojusi, ka Jakrins pagaidām nav vērsies tiesībsargājošajās iestādēs par viņam it kā zināmajiem mēģinājumiem politiski ietekmēt Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienestu un ieteikusi to nekavējoties darīt, vēsta LETA. Jakrins paziņojis, ka iesniegs sev zināmo informāciju tuvākajās divās dienās.

Tikmēr Satiksmes ministrs Gerhards iepriekš paudis, ka vēlas sagaidīt DP pārbaudes rezultātus un tikai tad lemt, vai Jakrins turpinās vadīt satiksmes ministra biroju. Nav zināms, cik ilgu laiku pārbaude tiks veikta.

Komentāri (12)

Krista Kalnbçrziòa 20.09.2010. 18.27

1) “Jakrins izsaukts uz NDK sēdi (..)” – ko nozīmē “izsaukts”. Vai mums ierēdņi ir pakļauti NDK tiešā veidā, lai viņus var izsaukt? Gribētos redzēt kā tas izpaužas! Un kas notiek, ja neierodas?! Arestē un ar varu atved?!

2) Šokē informācija, ka “(..) Jakrins pagaidām nav vērsies tiesībsargājošajās iestādēs par viņam it kā zināmajiem mēģinājumiem politiski ietekmēt Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienestu (..)” – vai tikai Marekam Gailītim nebija jāiet uz DP par viņam izteiktajiem draudiem…

Vispār absurds kaut kāds!

+5
0
Atbildēt

0

kkristaps 20.09.2010. 17.43

Aber Jaundžeikars tak pirms pāris dienām vēstīja, ka ar tādiem pīšļiem kā Jakrins viņš nemaz nerunājot, viņam lai padodot ministru. Gerhards būs apaļīgo moderzelli atšuvis, vai kā?

+4
0
Atbildēt

0

ievuliitis 20.09.2010. 17.34

“Saeimas Nacionālās drošības komisija (NDK) pirmdien slēgtā tiesas sēdē izjautājusi…vēsta LETA.”
Ak tad Saeimas komisija jau ir uzurpējusi tiesas funkcijas? Tā neko Jaundžeikars uzdarbojas!

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu