Šlesers prasa Hermanim atvainoties Poļiščukai • IR.lv

Šlesers prasa Hermanim atvainoties Poļiščukai

113
Šlesers un Poļiščuka ar delegāciju apmeklē Teātra observatorijai paredzētās telpas Kongresu namā. Autors: Andrejs Terentjevs, F64
Indra Sprance

Rīgas vicemērs pats joprojām nav atvainojies Sudrabai, bet režisoram pārmet nevīrišķīgu rīcību

Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) aicina režisoru un Jaunā Rīgas teātra (JRT) māksliniecisko vadītāju Alvi Hermani publiski atvainoties režisorei Gaļinai Poļiščukai par viņai veltītajiem izteikumiem saistībā ar “politisko maucību”.

"Hermanis kā vīrietis nedrīkstēja izteikt šādus pārmetumus. Es uzskatu, ka viņš ir pārkāpis sarkano līniju, tādēļ aicinu viņu publiski atvainoties Poļiščukai," pirmdien žurnālistiem sacīja Šlesers.

Kā vēsta LETA, Rīgas vicemērs vēstīja, ka tik cienījams cilvēks, par kādu uzskatīja Hermani, nevis mēģināja palīdzēt grūtībās nonākušajai Poļiščukai, bet gan pats, būdams politiski angažēts, Poļiščukas gadījumā mēģina saskatīt politisko kontekstu.

Kā ziņots, Hermanis iepriekš intervijā laikrakstam “Diena” par Poļiščuku sacīja, ka “prostitūcija mūsu valstī nav aizliegta un “politiskā maucība” tiek pat ļoti apsveikta”. “Uz šī piemēra mēs brīnišķīgi redzam, kāda muļķe ir Anna Eižvertiņa, kura jau neskaitāmus gadus gluži kā māte Terēze pašā Rīgas narkomānu epicentrā Maskačkā pašaizliedzīgi vada savu jauniešu teātri “Skatuve” un joprojām nav sapratusi, kas bija jādara, lai Latvijas politiķi novērtētu viņas pūliņus,” paudis Hermanis.

Tikmēr pats Šlesers turpina tiesvedību par Rīgas apgabaltiesas spriedumu, ar kuru viņam uzdots atvainoties valsts kontrolierei Ingunai Sudrabai un samaksāt viņai 5000 latu par nodarīto morālo kaitējumu.

Apgabaltiesa aprīļa beigās uzlika par pienākumu Šleseram atsaukt šādus "Panorāmā" paustos izteikumus: "Sudrabas kundze šajā gadījumā izmanto valsts resursus kādām privātām vajadzībām, jo likumā skaidri pateikts, ar ko jānodarbojas Valsts kontrolei (VK), un šeit mēs redzam to, ka šī informācija netiek vākta priekš tam, lai tiktu pildīts likums. Šī informācija tiek vākta pavisam citiem mērķiem. Un īpašnieki, kam pieder zeme pierobežās, ir ļoti labi Sudrabas kundzes draugi…"

Tiesa uzlika par pienākumu Šleseram atvainoties Sudrabai par viņas goda un cieņas aizskārumu. Šlesers tiesas noteikto nepilda, bet tiesas lēmumu apstrīdējis kasācijas kārtībā. Pagaidām nav zināms, vai sūdzība pieņemta izskatīšanai.

Komentāri (113)

martins_kibilds 30.08.2010. 17.03

Nu šī ir ziņa, kuru izlasot ir jāizberzē acis. Hermanis politiski angažēts? Nevīrišķigi uzvedies? Kaut kāds bijušais farcofščiks un dažādos apšaubāmos darījumos iesaistīts tips, kurš karinot makaronus vēlētājiem ir tikcis domē kādam pieprasa atvainoties. Par ko? Man šķiet, ka Šlesers ir zaudējis mēra sajūtu.

+66
-1
Atbildēt

2

    aivars_silins > martins_kibilds 31.08.2010. 14.00

    Visu laiku domāju, ko man atgādina Šlesers, nupat sapratu – Šarikovu no Bulgakova romāna “Suņa sirds”, darbošanās stils apmēram tāds pats.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Ārijs > martins_kibilds 30.08.2010. 17.10

    Lai nu ko, bet pārāk spēcīgu saikni ar realitāti Šleseram vēl neviens nav pārmetis!:)

    +27
    -3
    Atbildēt

    0

mary75 30.08.2010. 17.17

Visu iespējamo zinātņu korifejs, traktors, buldozeris, Supermens, vislatvijas morālā autoritāte un garīguma etalons, bokseris un vienkārši darba zirgs, pēdējā latvju tautas cerība, varētu teikt – Latvijas lepnums Ainārs Šlesers, aiz savas aizņemtības ar garīgām, filozofiskām, kosmiskām lietām, nodarbojoties ar nemitīgiem dzīves jēgas meklējumiem un eksistencialām problēmām, vienkārši nespēj saprast atšķirību starp vienkārši maucību un politisko maucību.
Politiskā mauka var būt gan sieviete, gan vīrietis, tam nav nekāda sakara ar dzimumu.
Tāpēc nevienam Hermanim nav jāastvainojas.

+55
-2
Atbildēt

6

    Ziemelnieks > mary75 30.08.2010. 17.22

    Pilnīgi piekrītu, ka AŠ ir pārāk smagi uzsēdies uz ‘politiskās maucības’. No vienas puses nav slikti, ka viņš cīnās par savējiem, bet, no otras puses, lai atvainojas Sudrabas k-dzei.

    Lai gan nezinu to pamata informāciju pēc kuras viņš tā atļāvās uz Sudrabas k-dzes sabraukt!

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 30.08.2010. 17.31

    Viņām vienalga, ko darīs Hermanis, viņš taisa sev PR, gan ar Poliščuku, gan ar Hermani.
    Un PLL auditorijā viņš, iespējams, arī nopelna kādus punktus.

    +12
    0
    Atbildēt

    0

    liene.dz > mary75 30.08.2010. 17.39

    PLL auditorijā – droši vien. Visas tantiņas, kuras krīt par “buldozeru” (spriežot pēc reitingiem, nemaz tik daudz viņu gan nav), droši vien arī tagad ģībst par buldozeru-džentelmeni.

    Galvenais jautājums – ko domās visi, kas vēl nav izlēmuši par ko balsot. Novērtēs pozitīvi Šlesera – bruņinieka izlēcienu bruņās un ar zobenu, aizstāvot Gaļu, vai tomēr apsvērs visu pareizi.

    +15
    0
    Atbildēt

    0

    ltvpanorama > mary75 30.08.2010. 17.44

    diez vai uz šitā rēķina viš te kaut ko vinnēs..Hermanis un Poliščuka tomēr ir 2 dažādi mērogi un tā auditorija kas iet uz teātri, pat Poliščukas, 99% neklausīsies vienā neizglītotā nelgā..te manuprāt drīzāk ir tāda sētas huligāna pašapliecināšanās..kaut ko piedraudēt..pabļaustīties ..no sērijas ” turi mani, turi mani, ka es viņu nenositu”

    +15
    0
    Atbildēt

    0

    varrvara > mary75 30.08.2010. 18.09

    Visaugstākais politiskās maucības etalons Latvijā ir pats traktors, buldozers, raķete, darba zirgs, neizglītotais tips un baznīcēnu čakarētājs un ,,gāze grīdā,, organizētājs un Latvijas kauna traips, kurš grib kļūt par vienu no augstākām amatpersonām Latvijā.

    +26
    0
    Atbildēt

    0

    ltvpanorama > mary75 30.08.2010. 17.19

    dzeri..teiksim Hermanis neatvainojas ( es gan domaaju ka atvainoshanaas vietaa, nemaz nebuus ilgi jaagaida, Shleseras dabuus pa purnu ar tik smalku tekstu, ka stendzeniekam buus jaastraadaa naksts stundas)..ko ta shis tagad ies kauties vai?:)

    +31
    0
    Atbildēt

    0

micaelakaza_madonna 30.08.2010. 17.30

Iesaku Hermanim uzdot pretjautājumu Šleseram …

“Kuru no divām sarkanajām līnijām Jūs domājat Šlesera kungs? … Iekšējā aplīša vai ārējā aplīša līniju?”
Šeit domājot PLL logo.

+48
0
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu