Medvedevs negrib sacensties ar Putinu • IR.lv

Medvedevs negrib sacensties ar Putinu

25

Krievijas premjera rīcība vedina domāt par atbalsta vākšanu 2012.gada prezidenta vēlēšanām

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs atzinis, ka nevēlas 2012.gadā gaidāmajās valsts prezidenta vēlēšanās sacensties ar savu priekšteci un tagadējo premjerministru Vladimiru Putinu, vēsta aģentūras LETA-AFP. Savukārt ārvalstu prese norādījusi, ka Putina rīcība liecina par iespējamu atbalsta vākšanu gaidāmajām vēlēšanām.

Pašreizējais Kremļa saimnieks gan neizslēdz iespēju atkārtoti kandidēt patlaban ieņemtajam amatam. "Es nevēlētos cīņu starp tuviem spēkiem, tas nenāktu par labu valstij," Medvedevs norādījis žurnālistiem. "Tas varētu būt Medvedevs, tas varētu būt Putins vai kāds cits. Jebkurā gadījumā, mums tas ir jāpārdomā."

Lai gan abas Krievijas augstākās amatpersonas izsakās izvairīgi par saviem plāniem saistībā ar 2012.gada prezidenta vēlēšanām, analītiķi ir pārliecināti, ka tajās kandidēs un arī uzvaras laurus plūks Putins. Kā liecina jūnijā veiktā sabiedriskās domas aptauja, Putinam šajās vēlēšanās būtu teju divas reizes lielāks atbalsts nekā Medvedevam.

Ārvalstu prese novērojusi, ka Putina rīcība liecina par atbalsta vākšanu, teju kā sākot priekšvēlēšanu kampaņu. ''Washington Post'' raksta – Putins, nevis Medvedevs patlaban izturas kā valsts vadītājs, plašo ugunsgrēku laikā braukādams pa valsti un aizrādīdams gubernatoriem, ka vietējie dienesti nav bijuši gatavi cīnīties ar dabas katastrofu. Kā pauduši daži gubernatori, Putinam būtu Maskavā jāvada valdība, nevis jāapbraukā reģioni, jo gubernatori ir Krievijas prezidenta pakļautībā.

Savukārt Krievijas angažētajiem medijiem eksperti pārmetuši selektīvu informācijas pasniegšanu, lai parādīju Putinu labākā gaismā, proti, TV sižetos kadri, kuros premjerministrs cilvēkiem sola palīdzību un kompensācijas, tiek rādīti regulāri, savukārt tie, kuros valdības vadītājs spiests uzklausīt pārmetumus par nepietiekamu izpratni un atbalstu, vispār netiek laisti ēterā.

Komentāri (25)

andris 03.08.2010. 23.39

Bez Putina vai tad vēl kāds uzdrošināsies kandidēt, kad drošības policijai ir lielāka vara un kad mēdijos autoriem jābūt publiskiem dēļ nesen ieviestās ipašu sitēmas?

+1
0
Atbildēt

1

    Aivars Krauklis > andris 04.08.2010. 06.39

    Uzdrošināsies, un kā vēl! Ja pats b.Puķins nozīmēs un pat %% norādīs, kā tur vairs neiedrošināties.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Janis 03.08.2010. 19.18

The show goes on..

+1
0
Atbildēt

0

novix16 08.08.2010. 20.05

Tas tik norāda, ka Krievijā krīze vēl būs ļoti ilgi. Tikai kad krīze beigsies, tad Putins grbiēs nākt atpakaļ par prezidentu. Pagaidām lai “pavalda” viņa paša ieceltais Medvedjevs.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu