Štrombergs atgūst pasaules čempiona titulu • IR.lv

Štrombergs atgūst pasaules čempiona titulu

8
Lauris Vīksne, F64

Latvietis atkal kļūst par labāko BMX braucēju pēc gada pārtraukuma

Olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs sestdien pēc gada pārtraukuma sacensībās Dienvidāfrikā (DĀR) atguvis pasaules čempiona titulu, ziņo aģentūra LETA. Savukārt junioru konkurencē par pasaules vicečempionu kļuva cits Latvijas sportists Kristers Lejiņš.

Startējot no neizdevīgākā astotā celiņa, Štrombergs distances sākumā cīnījās ar DĀR sportistu Sifiso Nhlapo, bet finālbrauciena finišā par viņa panākumu vairs šaubas neradās. Latvietis izcīnīja otro vietu kvalifikācijas sacensībās, bet pēc tam triumfēja visos sacensību braucienos, turklāt lielāko daļu no tiem sākot no astotā celiņa.

"Visu dienu jutos labi. Mans šī gada mērķis bija atgūt pasaules čempiona titulu, ko arī paveicu," uzreiz pēc sacensībām sacīja Štrombergs. Viņš iepriekšējo reizi par pasaules čempionu kļuva 2008.gadā, bet pagājušajā gadā viņš finišēja ceturtajā vietā.

Savukārt Lejiņš junioru konkurencē finālbraucienā sīvi cīnījās par otro vietu, kad kritienu piedzīvoja līderis Konors Fīldss no ASV, nedaudz piebremzējot latvieti, tomēr viņš izcīnīja stabilu otro vietu.

Komentāri (8)

Janis 31.07.2010. 20.42

Nečīkst, bet dara. Rezultāts ir. Lai arī turpmāk viss izdodas!

+8
0
Atbildēt

0

IvetaKazoka 31.07.2010. 21.03

Vēl tagad ausī skan Rīmeņa bļāvieni TV ēterā: “Māris Štrombergs…. Māris Štrombergs …. Māris Štrombergs… Jaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!”

+5
0
Atbildēt

0

rozaa11 02.08.2010. 00.40

Liels prieks par viņu kā mēs amerikāņus

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu