Apstiprina jaunu “Parex' padomi • IR.lv

Apstiprina jaunu “Parex' padomi

27
Ieva Čīka, LETA
Indra Sprance

No vecās padomes “Parex bankā” paliek vien Borks

Bankas ārkārtas akcionāru pilnsapulcē piektdien ievēlēta jauna “Parex bankas” padome – tajā vairs nav bankas “Citadele” valdes priekšsēdētāja Jura Jēkabsona un padomes vadība uzticēta viņa vietniekam – Eiropas rekonstrukcijas un attīstības bankas izvizrītajam pārstāvim Maiklam Borkam, informē “Parex bankā”.

Bez Borka “Parex” jaunajā padomē būs arī Privatizācijas aģentūras izvirzītie pārstāvji – Sarmīte Jumīte un Vladmirs Loginovs, kā arī ERAB izvirzītā Merija Kolinsa. Jaunā padome darbu sāks 1.augustā, bet līdz tam darbosies pašreizējā bankas padome, kurā ir Jākobsons, Borks, Lorencs Filips Adamss, Juris Vaskāns un Klāvs Vasks.

Borkam ir gandrīz 40 gadu ilga profesionālā pieredze banku sektorā, norādīts bankas paziņojumā. No 1992. līdz 1997. gadam  Borks bijis arī Latvijas Bankas padomnieks, palīdzot Latvijai veidot mūsdienīgu banku uzraudzības sistēmu. No 1997. līdz 2006. gadam Borks ieņēma Rietumu bankas prezidenta un valdes priekšsēdētāja amatus, bet 2009. gadā Borks tika ievēlēts “Parex bankas” padomē.

Pašreizējās "Parex bankas" 76,6% akciju īpašnieks ir Privatizācijas aģentūra, bet 19,7% – ERAB. Jaunajā "Citadeles bankā" ERAB būs 25% akciju. Banka ”Citadele” darbu sāks 1.augustā.

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu