Pretrunīgas ziņas par Abramoviča atrašanos Latvijā • IR.lv

Pretrunīgas ziņas par Abramoviča atrašanos Latvijā

32
Andrejs Strokins, F64

Jūras spēki un robežsardze nekomentē, vai tiešām Latvijā atrodas Abramoviča jahta

Viens no pasaules bagātākajiem cilvēkiem, krievu miljardieris Romāns Abramovičs (attēlā) pagaidām nav ieradies Latvijā, bet pie Jūrmalas noenkurotā jahta pieder viņa draugam, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, ziņo LETA. Avoti iekšlietu struktūrās norāda, ka Abramovičs nav ieceļojis Latvijā, lai arī iekšlietu struktūras joprojām neizslēdz miljardiera ierašanos Latvijā tuvākajās dienās.

Par to, ka Abramovičs ieradies Latvijā un viņa jahta noenkurojusies Jūrmalā, vakar vēlu vakarā savā sociālā tīkla "Twitter" kontā paziņoja aizsardzības ministrs Imants Lieģis (PS). Lieģis pieļāva, ka miljardieris ieradies uz konkursu "Jaunais vilnis”. Latvijas krasta apsardzes kuģis esot piebraucis, lai noskaidrotu, vai nav vajadzīga palīdzība.

Jūras spēku krasta apsardzes dienesta pārstāve Liene Ulbina aģentūrai LETA stāstīja, ka dienests nodrošina drošu kuģošanu un piektdien pamanīts, ka jahta bijusi pārāk tuvu krastam un uz notikuma vietu nosūtīts Rīgas ostā dežūrējošais kuģis. Tomēr apsardzes dienesta iejaukšanās neesot bijusi nepieciešama, jo pie jahtas jau bija ieradies robežsardzes kuteris, kas kārtoja formalitātes.

Ulbina arī nekomentēja informāciju, ka tā bijusi Abramoviča jahta, uzsverot, ka Krasta apsardzes dienestam neinteresē kuģošanas līdzekļu īpašnieku personības.

Arī Valsts robežsardzē ne noliedz, ne apstiprina, ka Latvijā ieradies Abramovičs. Pie Jūrmalas krastiem atrodas peldlīdzeklis, kuram ir kruīza kuģa statuss. Tas ir privāts peldlīdzeklis un šādos gadījumos Valsts robežsardze nesniedz sīkāku informāciju par kuģotājiem, LETA norādīja robežsardzes pārstāve Jevgēnija Pozņaka.

Baumas, ka Latvijā uz konkursu "Jaunais vilnis" ieradies Abramovičs, izskanēja arī 2006.gada jūlijā. Tad Rīgas ostā pietauvojās grezna jahta, tomēr vēlāk izrādījās, ka tā pieder vienam no ietekmīgākajiem Tuvo Austrumu uzņēmējiem Kutaibam Alganimam, kuru apciemot Rīgu bija uzaicinājis ekspremjers Valdis Birkavs.

Komentāri (32)

andrejs_kirsis 24.07.2010. 13.30

Varbūt šim var iesmērēt Rigas Ģinamo, lai trīcošajam Ulmanītim II nav jāiet pie valdības nodokļu maksātāju nauda lūgties?

+13
-2
Atbildēt

0

mxblack 24.07.2010. 11.25

Tas nu mani interesē vismazāk. Es neticu, ka savu milzu bagātību viņš ir ieguvis godīgā ceļā. Krievijā tas nemaz nav iespējams, tad viņš pats sen būtu aprakts. Tāpēc lai viņš griež to kalošu riņķī un brauc prom. Bet Ainārs var kratīties no pakaļus ar ūdenslēpēm, ja saimnieks atļaus, ja nē, tad peldus.

+12
-1
Atbildēt

2

    Evija Zauere > mxblack 24.07.2010. 11.50

    Kas nu ir nesen – 2007. gads tā globāli varētu arī būt vakardiena.

    bet par miljardiem nav taisnība. “However, they later divorced in Russia in March 2007, with a settlement reported as being US$300 million (€213 million).”

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    mary75 > mxblack 24.07.2010. 11.43

    Abramovics ir Putina draugs un skolotājs, bagātību viņš ieguvis tāpat, kā Hodarkovskis, ar privatizāciju, bet, māk sadzīvot ar Kremli, tāpēc aiz restēm nekad nebūs.
    Viņš ir angļu futbolkomandas Čelsi īpašņieks.
    Nesen kā šķīries ar sievu, kurai godīgi atstājis turpat pusi no īpašumiem, vairākus miļjardus.
    Esot ļoti gudrs un arī slīpēts.
    Kad bija Čukotkas gubernators, par savu naudu uzturējis un uzcēlis visu to apgabalu, par ko Kremlis viņam pateicīgs.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

rozaa11 24.07.2010. 10.50

Ko nozime ka neinterese kas ir atkugojis? A ja binladens atpeldejas ari ir pie kajas ko?

+9
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu