Avārijā viens bojāgājušais, trīs cietušie • IR.lv

Avārijā viens bojāgājušais, trīs cietušie

23
LETA

Policija nebijušā akcijā solās nepieļaut neuzmanīgas braukšanas upurus Jāņos
Otrdien ap pusdienlaiku uz autoceļa Saulkrasti-Bīriņi pēc divu vieglo automašīnu sadursmes viens cilvēks gājis bojā un vēl trīs cietuši, vēsta aģentūra LETA.
Ap plkst.11.30 autoceļa Saulkrasti-Bīriņi 4.kilometrā sadūrās automašīna "Peugeot Partner" un "Mercedes Benz". No gūtajām traumām neatliekamās palīdzības automašīnā mira kāda sieviete, vēl trīs cilvēki ar dažādām traumām nogādāti slimnīcā. Ceļu policija noskaidro negadījuma apstākļus.
Jau rakstīts, ka šogad Līgo svētku piecās brīvdienās policija reidos ieguldīs trīskāršus spēkus.  Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš intervijā Ir.lv solījās nepieļaut, ka atkārtotos pirms desmit gadiem piedzīvotie Jāņi, kad Līgo svētku brīvdienu laikā Latvijā bojā gāja 26 cilvēki. Jāpiebilst, ka otrdien ''Latvijas Vēstnesī'' izsludināti un trešdien, 23.jūnijā, stājas spēkā jauni, bargāki sodi par braukšanu reibumā.
Aģentūra BNS vēsta, ka policijas centība, iespējams, jau nes augļus – Rīgā par kukuļdošanu ceļu policistam otrdien aizturēts 1955.gadā dzimis vīrietis, kurš pie gājēju pārejas nebija palaidis gājējus. Vīrietis ceļu policistam piedāvājis 25 latus, lai netiktu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols. Drošības policijā sākts kriminālprocess.

.

Komentāri (23)

i****s 23.06.2010. 10.58

Atšķirība nav tajā – banka vai cilvēks. Atšķirība ir iestādes lēmuma pamatotībā. Arī pret cilvēku pieņemto lēmumu var apturēt, ja tiesa tajā jau uzreiz saskata prettiesiskumu.

+2
0
Atbildēt

0

nikolajs0305 23.06.2010. 08.16

interesantas paralēles: ja tiesa pieteikumu saņem no indivīda/pilsoņa, kurš lūdz atzīt par prettiesisku atlaišanu, tad šī pati tiesa, kurai indivīds ir jāaizstāv likuma priekšā paziņo, ka nevar apturēt aktu, bet te ar banku viss ir iespējams. secinājums: bankas nav pilsoņi un pilsoņi nav bankas. kaut kā netaisnīgi sanāk.

+1
0
Atbildēt

0

nikolajs0305 25.06.2010. 09.42

Inga Bite – paldies par skaidrojumu, bet dzīves realitāte parāda pretējo – paskatiet lielāko daļu no administratīvo tiesu spriedumiem, kas tagad ir pieejami internetā – pamanīsiet sakritību, ka reti, kura tiesa aptur atlaišanas – īpaši, ja tie ir ierēdņi. laikam jau ir tā, ka budžeta likums šobrīd mūsu valstī ir galvenais un vienīgais. un tas, kas budžeta taupīšanas nolūkā tiek darīts, drīkst būt prettiesisks, neloģisks, nepamatots. un tad rodas liela atšķirība, vai tiesā vēršas indivīds vai iestāde. iestādēm parasti mēdz būt taisnība.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu