Tīģeris Vasja dodas pirmajā pastaigā • IR.lv

Tīģeris Vasja dodas pirmajā pastaigā

43
Raitis Plauks, F64

Jaunais Rīgas zoo iemītnieks vislabprātāk kontaktējas ar vecāko tīģerieni Astru

Trešdien savā pirmajā pastaigā pa Rīgas Zooloģiskā dārza tīģeru aploku bez īpašas skubināšanas devās jaunais šīs mājas iemītnieks – tīģeris Vasja, kurš Latvijā no Banhemas zoodārza Anglijā ieradās pirms mēneša un sākumā bija visai kautrīgs.

Iznācis pastaigā, Vasja uzreiz devies pie vecākās Rīgas zoodārza tīģeru mājas iemītnieces Astras. Zoodārza Informācijas dienesta pārstāve Laura Līdaka atklāj, ka Vasja ir nepilnus divus gadus vecs, tādēļ vēl ilgojas pēc mātes, kuras aizvietotāju saskata Astrā.

Vasja, kura pilnais vārds ir Vasja Mihailovičs, uz Rīgu atvests ar nolūku savaldzināt mūsu zoo jaunāko tīģerieni Katrīnu. Anglijas zoodārzā palicis Vasjas brālis Kuzma. Jau vēstīts, ka Rīgas zoodārzs piedalās savvaļā izmirstošo Amūras tīģeru populācijas saglabāšanas programmā. Speciālisti cer, ka pēc pāris gadiem Vasja un Katrīna izveidos pāri, kuriem piedzims arī mazuļi.

Amūras tīģeri ir vienpaši, kuri barā nejūtas labi, tādēļ arī Rīgas Zooloģiskā dārza tīģeru āra aplokā tie tiek laisti pa vienam. Līdz šim tīģeru āra aploks tika dalīts starp divām tīģeru meitenēm, saplānojot laiku, lai katra pa vienai varētu izstaigāties pa āru. Tagad, kad nācis klāt vēl viens tīģeris, lielā āra aploka izmantošana būs jāsadala starp trīs tīģeriem.

Pieradināt pie citiem dzīves un vides apstākļiem tik lielu un gudru plēsēju kā tīģeri esot sarežģīts un lielu pacietību prasošs darbs. Katram tīģerim ir savs raksturs un niķi. Tīģeri ir gudri un emocionāli dzīvnieki, tie mēdz būt gan rotaļīgi, gan aizvainoti. Vasju pēc pirmā mēneša Rīgas zoodārzā var raksturot kā jaunu, miermīlīgu, pagaidām ļoti kautrīgu un bailīgu tīģeri, kurš vēl ilgojas pēc mammas. Ikvienu jaunumu viņš pieņem ar biklumu un piesardzību. Kā jau tīģeris, Vasja ir liels guļava. Viņam patīk no rītiem ilgi gulēt un doties ārā no guļamtelpas tikai ap pusdienas laiku.

Atbildību par Vasju un citiem Rīgas zoo tīģeriem ceturtdien, vērojot jaunā iemītnieka pirmo pastaigu, uzņēmies Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, vēsta aģentūra LETA. Viņš centīšoties pieskatīt, lai Rīgas Zooloģiskajam dārzam, kas ir pašvaldības uzņēmums, būtu labs finansiālais atbalsts, tā palīdzot ne tikai tīģeriem, bet arī citiem iemītniekiem.

.

Komentāri (43)

nikolajs0305 16.06.2010. 23.35

kāpēc nekomentē tiger the great ;)?

+1
0
Atbildēt

1

    Kristaps_ > nikolajs0305 16.06.2010. 23.56

    esmu daudz varenāks, skaistāks un bīstamāks par šito mazulīti Vasju!
    bet, pas spīti saviem spožajiem tikumiem, nespēju izsmadzeņot, kā lai nodod ziņu Nellijai, ka tā IR anketa prasa pārāk lielu, es teiktu, neiespējamu smadzeņpiepūli. Nu, nav man saglabāti IR numuri, nevaru tak’ atcerēties, kurš raksts tieši bija kurā numurā! Anketā rāda žurnālu vākus, jautājot kas patika/nepatika numurā. Nolaižas ķetnas, kā lai aizpildu? :(((( P.S.jau viens cits cilvis man šodien ar’ to teica.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Kristaps_ 17.06.2010. 00.04

Palīgā!!! man kauns pa visu manu tīģerfeisu :(((

0
0
Atbildēt

6

    Kristaps_ > Kristaps_ 17.06.2010. 00.13

    Betij, gaišā lēdij, Tu mani izglābi! Aiz pārbīļa neieskatījos. Bet kāpēc Tev, betij, nav dzeltenā plusiņa? Tikai 70sant.nedēļā. Ejam izčekot jauno žurčiku, ir klāt :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Kristaps_ > Kristaps_ 17.06.2010. 00.15

    Hmm, bet atbildēm man tādas iespējas DZĒST nava :(((( sākšu bimbāt :D

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Kristaps_ > Kristaps_ 17.06.2010. 00.16

    Te kaut kas ir čupā

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > Kristaps_ 17.06.2010. 00.17

    Es nopērku kioskā, kad man tie 70 ir.:) Līdz nākamai reizei;)
    Taisnība, atbildi var izdzēst tikai kopā ar repliku:) Replikas autors:)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > Kristaps_ 17.06.2010. 00.07

    Nesatraucies, Tīģer! Tu tak vari izdzēst. Vēl ir laiks.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    nikolajs0305 > Kristaps_ 17.06.2010. 00.54

    Pilnībā piekrītu tigerthegreat par anketu – nebija labi pārdomāta tā ideja par jautājumiem, kas patika un kas nē? Pēc vākiem visus atceros, bet kas bija iekšā arī man ir saputrojies.. Bet es izturēju visas 10 min un atbildēju! Vienīgi nezinu gan, cik ļoti manas atbildes noderēs, lai kaut ko uzlabotu vai mainītu. Pagaidām – man viss patīk žurnālā. Bet protālā mazliet reizēm satracina sistēmas “gļuki”. Piemēram, dzēst nevarēji vairs, jo dzēst un labot it pieejams tikai īsu brīdi, pēc komenta pielikšanas. Un vēl ir pāris lietas – reizēm man pāris komentārus neļauj novērtēt radius box plus kaut kāds parādās, bet plusi klāt nenāk. Un jā, ir žēl, ka nav autoru e-pasti pieejami – bieži gribētos kaut ko ieteikt, kas varbūt nebūtu publicējasm kā komentārs. Nosūtīju par tehniskajām kļūmēm e-pastu uz kļūdas un ierosinājumi. Bet lai veicas ir un mums visiem!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

TanteSidra 16.06.2010. 19.11

Eiropeiskāk būtu Bazils vai Bazilio.
=
http://en.wikipedia.org/wiki/Basil_of_Caesarea

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu