Taupīt ir stilīgi • IR.lv

Taupīt ir stilīgi

Ilustrācija — Image Creator
Ieva Kalēja

Nevis knapināties un skaitīt pēdējos centus, bet ekonomēt ar augsti paceltu galvu — ko nozīmē skaļā taupīšana?

Pagājušā gada nogalē interneta personība un komiķis Lūkass Batls (Lukas Battle) publicēja īsu video vietnē TikTok. Tajā viņš skaļi paziņoja, ka 2024. gadā modē vairs nav izlikties bagātākam, nekā esi, vai pat klusībā lepoties ar savu turību, bet gan pašpārliecināti taupīt. «Sajūta ir līdzīga kā ienesot kinoteātrī savus saldumus, it kā mazliet nošmaukties, doties piedzīvojumā un vienlaikus situācijā būt ieguvējam,» viņš stāsta video. 

«Skaļā taupība», kā to nodēvējis Batls, nenozīmē naudas trūkumu, drīzāk — spēju pateikt «nē» brīžos, kad negribas tērēt naudu. Šim video ir jau vairāk nekā 1,5 miljoni skatījumu, un «skaļās taupības» ideju ir aprakstījuši arī dažādi mediji, to vidū The Guardian, Forbes, CNN un The Washington Post. 

Ko no tā iegūšu?

Finanšu pratības padomniece Egija Veisa: «Viens no lielākajiem izaicinājumiem ir tas, ka visu laiku uzrodas lietas, kas mūs novirza no mērķa»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu