Ziemassvētku dāvana • IR.lv

Ziemassvētku dāvana

Ilustrācija — Patrīcija Māra Vilsone
Ēriks Kūlis, Domuzīme

Žurnāls Domuzīme, 2023, nr. 6

«Ir svarīgi katru rītu pamosties ar pārliecību, ka gaidāmi jauni notikumi un lielākā daļa no tiem būs man pašam labvēlīgi,» ar šādu domu kādreizējais avīžnieks Edvards Kumpis1 allaž uzturēja sevi možā formā. 

Kas par to, ja arī gadījās viena otra lielāka vai mazāka ķeza? Pagājušajā nedēļā viņš, piemēram, uz apledojušās ietves bija paslīdējis, nogāzies un aiz izmežģītās potītes raisītajām sāpēm gandrīz pieslapinājis bikses, bet vakar pastkastītē bija atradis lakonisku vēstījumu, ka no nākamā mēneša pirmā datuma par dabasgāzes patēriņu jāmaksā trīsreiz vairāk. Sāpes potītē viņš remdināja ar Latvijā populāro austrumnieku ziedi Zelta zvaigznīte, bet par alkatīgo gāzes kantora ultimātu ironiski nosmaidīja: «Par ko balsojām, par to maksājam.»

Šorīt laika ziņu diktore televīzijā — kur gan viņi ņem šīs skaistās sievietes ar aizplīvurota solījuma piesātinātām balsīm? — paziņoja laika prognozi: «Valsts rietumu daļā gaidāmi nepastāvīgi laikapstākļi ar nokrišņiem lietus un slapja sniega veidā.» Augstpapēžu kurpēs nodefilējusi gar Latvijas karti, jaunā valkīra no skatītājiem atvadījās ar žilbinošu smaidu un nozuda no ekrāna.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu