Miljonu projekts bez miljona • IR.lv

Miljonu projekts bez miljona

1
Raimonds Ruķeris, Nellija un Sanita Silniece ar Beišu vārtos, kas ved uz muižas augļu dārzu. Kolonnu vāzes atlietas no orģināliem, kuri atrasti, rokot dārza dīķi. Foto – Ieva Salmane
Alise Zita Zeidaka

Ko nozīmē kļūt par gandrīz 300 gadu vecas muižas saimniekiem, iegriežot savu dzīvi pilnīgi jaunās sliedēs? Tā Blankenfeldes muižai palīdz atdzimt Sanita Silniece un Raimonds Ruķeris

Viss sākās ar plakātu — pirms vairākiem gadiem sieva un vecākā meita Raimondam Ruķerim dzimšanas dienā uzdāvināja tādu kā vēlmju un sapņu vizualizāciju. «Tur bija Range Rover, stallis un muiža. Nezinu, plakāts bija iesvētīts vai kā, bet viss tik tiešām piepildījās!» atklāj Raimonds. Turklāt ar kādu vērienu! Kopš 2021. gada vasaras viņš ar sievu Sanitu Silnieci un jaunāko meitu Nelliju saimnieko Blankenfeldes muižā pašā Lietuvas pierobežā. Šajā  Rundāles pils vienaudzē kādu laiku uzturējies pat Francijas karalis Luijs XVIII.

Protams, ar sapņiem vien nepietiek, un ne staļļi, ne muižas no gaisa nekrīt. Zirgi vienmēr ir bijusi Raimonda kaislība. Kopš jaunības līdz vēl nesenam laikam viņš nodarbojās ar jāšanas sportu, un bērnībā viņa pēdās gāja arī meitas. Šobrīd viņam ir liela zirgu saime, kas uz Blankenfeldi drīz pārvāksies no Iecavas puses. Stallis atradīsies netālu no muižas teritorijas, tā projekts jau ir gatavs.

Ar senām ēkām un muižām viņš aizrāvies jau iepriekš. Raimonds ir uzņēmuma PK Mežs līdzīpašnieks un, nodarbodamies ar mežsaimniecību un nekustamo īpašumu pirkšanu un pārdošanu, pirms gadiem piecpadsmit pats personīgi pielicis roku Liepu un Smuku muižu saglabāšanai. Kad saistībā ar biznesu bieži sanācis apmeklēt dažādus īpašumus, Sanita mēdza braukt līdzi aplūkot senas mājas un mēbeles. Gribējusi pat studēt mākslas vēsturi.

«Ko esam izdarījuši…»

«Doma, ka varētu pārcelties uz laukiem un apvienot dzīvošanu ar zirgu turēšanu, bija dzīva jau kādu laiku,» stāsta Sanita. Vairāk domājuši par pierīgu, un patikusi kāda viensēta ar 20 hektāriem zemes pie Ķekavas. «Jau plānojām — te, saules pusē, būs terasīte… Līdz kādu dienu Sanita teica: paklau, ir viena muižiņa, aizbraucam paskatīties!» turpina vīrs. Tā bija izsolē nonākusī Blankenfeldes muiža.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu