Kādreizējam brīnumbērnam savs orķestris! • IR.lv

Kādreizējam brīnumbērnam savs orķestris!

Daniils Bulajevs. Foto — Reinis Hofmanis
Anda Burve-Rozīte

Vijolnieks Daniils Bulajevs pirms deviņiem gadiem apbūra tiešraidē no grandiozā klasiskās mūzikas zvaigžņu koncerta Dzimuši Rīgā — deviņu gadu vecumā spēlēja solo. Nu viņš izveidojis kamerorķestri Davinspiro Camerata

Zēns lielām, izteiksmīgām acīm aizrautīgi spēlē vijoli — Georga Pelēča skaņdarbu Plaukstošais jasmīns kopā ar vienu no pasaulē zināmākajiem Baltijas orķestriem. Viņa skatuves harisma kultūras programmas Rīga 2014 koncertā Dzimuši Rīgā aizkustināja daudzus, arī tos, kuri ikdienā nav lieli mūzikas entuziasti. 

Laiks ir pagājis, Daniils Bulajevs absolvē Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolu un gatavojas studijām. Tikko viņam apritēja 19 gadu. Tieši dzimšanas dienā jaunietis ar paša izveidoto kamerorķestri noslēdza koncerttūri pa Latviju. Skolnieks Bulajevs izveidoja Davinspiro Camerata, jo vēlējās Latvijā un ārpus tās parādīt mūsu valsts pērles — jaunos, spožos talantus mūzikā, ko citkārt var dzirdēt simfonisko orķestru sastāvos un bieži vien ārzemēs.

Bulajeva CV jau tagad ir iespaidīgs: būdams knapi pilngadīgs, viņš spēlējis ar Liepājas Simfonisko orķestri un dažādos sastāvos — ar Latvijas mūzikas zvaigznēm. Muzicējis arī britu karaļnamā. Uzvarējis vairākos starptautiskos konkursos.

Bulajeva kolēģe, viena no izcilākajām pianistēm Latvijā Agnese Egliņa saka — jaunajam talantam piemīt ne tikai ļoti laba tehnika, bet arī dabiska muzikalitāte, ko nevar iemācīties. «Bahs, Brāmss, Mocarts, Pjacolla — viņš labi jūtas dažādos stilos.» Viņasprāt, Bulajeva entuziasms un organizatoriskās spējas būtu jārāda citiem jaunajiem cilvēkiem, kuri reizēm, pat pabeidzot bakalaura programmu, nezina, ko darīt tālāk, un nespēj sevi mākslā pārdot — tas nav banāli, bet reāli, jo 21. gadsimtā mārketings ir ļoti svarīgs. «Bet viņam jau 19 gados viss ir! Latvijā viņš tik jaunā vecumā var atļauties visu ko veidot, varbūt reizēm kļūdīties ar programmas niansēm, kļūt arvien labāks.» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu