Tās nav bailes, tie ir tikai pikseļi • IR.lv

Tās nav bailes, tie ir tikai pikseļi

Hokans Lindgrēns, Domuzīme

Žurnāls Domuzīme, 2022, nr. 6

Te nevalda nekāda ideoloģija. Nebaidieties — neviena partija netaisās pārņemt varu, tas tā vairs nestrādā. Nepastāv dokumentēti nodomi, nav nekā, ko slēpt. Cilvēkiem var darīt pāri tik un tā.

Patiesībā ir noticis itin kā brīnums: viņiem ir izdevies dabūt gatavu struktūru bez organizēšanās. Nežēlīgas sekas atkārtojas pēc paredzama plāna un grafika, taču neviena tautas kustība nav sevi atklājusi, deklarējot, ka tā nodomājusi īstenot to, kas notiek pašlaik. Tādas lietas pieder pagātnei, 20. gadsimtam. Ienaidnieks ir novecojis vārds. Neviens vispār neko negrib, atskaitot vispārīgas frāzes par vājākā žēlošanu, — un tieši tas veicina gaisotni, kurā pūlis netraucēti var vajāt savus upurus. Viņiem padodas vienpusīga politika, bet īpašās puses, kuru saukt pie atbildības, nav. Lieliski! Labāks maindfaks par kvantu teoriju.

Te mēs redzam apspiedošu varu, kas pilnīgi pielāgojusies videi: simt gadu ilgā pretautoritārā audzināšana neko nelīdz. Tagad šī vara pieņemas spēkā visās institūcijās, kuras pašas sakās esam kritiskas pret varu. Daudzveidība uz ārpusi, iekšpusē uniforma — padomā, cik lielā mērā šāds vienkāršs triks apgrūtina apsūdzēto aizstāvēšanos!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu