Jaunumi • IR.lv

Jaunumi

Jānis Vēvers

Lai arī šogad Ziemassvētku un Jaungada svinības būs īsas un taupības pasākumu dēļ dāvanu maiss daudzās mājās varētu būt tukšāks nekā ierasts, spožu, vilinošu un interesantu tehnoloģiju produktu tuvinieku iepriecināšanai netrūkst

Jaunais vecais ābols. 
Apple iPhone 14 Pro Max
Tas taču ir tas pats divpadsmitais aifons — šādi vārdi vēlās pāri lūpām ne vienam vien iPhone fanam, kad Kalifornijas kompānija ierastajā laikā septembra sākumā prezentēja savu jaunāko viedtelefonu metienu. Iepazīstoties tuvāk ar sērijas lielāko pārstāvi iPhone 14 Pro Max, patiesi nostiprinās pārliecība, ka amerikāņi kļūst par konservatīvāko ražotāju nozarē. 

Nevar teikt, ka Apple cauru gadu neko nav darījuši, taču dizaineri noteikti bijuši garās brīvdienās. Kopš 2020. gada vienīgās izmaiņas ārienē ir vēl lielāks fotokameru bloks un atšķirīgi korpusa krāsas varianti. Diemžēl trīs kameru prāvās lēcas joprojām ir izvirzītas uz āru tālāk nekā tās ieskaujošā apmale, tāpēc, guļot uz galda, telefons balstās tieši uz lēcām. 

Pie interesantajiem jaunumiem var pieskaitīt mainīgā izmēra melno laukumu ap priekšējo kameru, kas nosaukts par Dynamic Island. Tajā parādās dažādi paziņojumi, kurus var izvērst lielākos uznirstošajos logos. Apple jaunums ir arī Always-On funkcija, ko citu zīmolu ierīču lietotāji pazīst jau gadiem. 

Atzīstamus vārdus var teikt par iPhone akumulatoru. Tas ar vienu uzlādi bez grūtībām iztur divas diennaktis. Ierasti augstā līmenī strādā arī trīskāršā kamera, kas uzņem lieliskus nakts attēlus un 4K HDR video ar 24 kadriem sekundē. Turklāt fotografēt iespējams 48 MP foto ProRAW formātā, kas sniedz vairāk iespēju attēlu pēcapstrādē.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu