Tu esi Latvija • IR.lv

Tu esi Latvija

1
Nellija Ločmele

Trīsdesmitgadnieks, kas dzīvo paša būvētā mājā meža vidū! Jautāts, vai laukos tomēr kaut kā nepietrūkst, pēc pārdomu brīža viņš atbild: «Man pietrūkst cilvēku, kas sajēdz, ka mežus nevajag piemēslot.» Jūs jau nojaušat, ka Ivars Kažmers no Jaungulbenes noteikti nav tas ierastākais neatkarīgās Latvijas jaunās spēka paaudzes cilvēks, taču neba nu «tipiskā latvieša» portretu mēs šajā žurnālā gribam zīmēt.

Iedvesmas stāsti Latvijai — īpaša dāvana valsts dzimšanas dienā, ko žurnāla Ir redakcija šoruden sarūpējusi kopā ar projekta TuEsi.LV komandu. Dažādos Latvijas nostūros dzīvo brīnišķīgi jauni cilvēki, kuri ir apņēmīgi un stipri sava ceļa gājēji. Uzmeklējot un iepazīstot viņus, gribas šo spēku pavairot — izstāstīt par viņu jau paveikto un vēl iecerēto, lai enerģijas dzirkstis sprikst tālāk un iededzina arī citus. Tieši to jau divus gadus dara TuEsi.LV, filmējot un publicējot internetā īsus videostāstus par jaudīgiem divdesmitgadnieku un trīsdesmitgadnieku paaudzes cilvēkiem reģionos. Komandas mērķis ir līdz nākamā gada 18. novembrim izstāstīt 100 šādu stāstu par godu Latvijas valsts simtgadei. Vairāk nekā puse jau paveikta! Tāpēc šis ir labs brīdis, kad ne tikai YouTube plašumos, bet arī žurnāla Ir lappusēs iepazīstināt ar apbrīnas vērtiem cilvēkiem, kuri ar savām domām un darbiem veido Latvijas šodienu un nākotni. Kāds jau ceturtajā paaudzē turpina uzticīgi kopt savu senču zemi, cits pēc laimes meklējumiem ārzemēs atradis savu īsto vietu laukos, vēl cits izdomājis pilnīgi jaunu biznesu, kas, gluži kā dīķī iesviests akmens, iekustina rāmos apkaimes ūdeņus. No plašā TuEsi.LV atrasto tīrradņu klāsta šoreiz izvēlējāmies pastāstīt par trīsdesmit, kuri uzdrošinājušies sākt savu biznesu, mainīt nodarbošanos vai radīt ko neredzētu.

Protams, ne jau viss ir vienmēr saldi — bez sviedru un asaru sāls dzīve nebūtu īsta, un par to pārliecinājušies arī mūsu intervētie jaunie cilvēki. Taču viņi negaida kādus ideālos apstākļus, lai īstenotu savus sapņus. Viņi dara šeit un tagad. Un viņiem izdodas — ja ne uzreiz sasniegt rezultātu, tad iegūt vērtīgu pieredzi caur kļūdām, lai tālāk ietu vēl gudrāki un varošāki. Viņi savu ieceru īstenošanai pieslēdzas senču sakņu spēkam, bet katra jaunā atvase, ko paši dzen, vairo visa koka stiprumu. Latvija ir un būs cilvēki, kuri grib un spēj būt Latvija.

Priecīgus svētkus!

Komentāri (1)

J.šveiks 17.11.2017. 17.27

Paldies redakcijai par sveicienu!
Pielikumu izlasīju no sākuma līdz beigām , ļoti interesanti kā jauniešiem iet biznesā teju pa katru Latvijas novadu , vienīgi ar nožēlu jāsaka Latgalīte ne tik populāra , kautkā tur tas viss ar uzņēmējdarbību sabremzējies , šorīt vēl radiofonā raidījumam zvanīja latgalieši ka viņiem nav darba un visi jaunie bēg no turienes , vai tiešām tur kautkas traucē attīstīt jaunajiem bizneses? ar lopkopību taču var tur tāpat nodarboties ka kurzemē , nav uzņēmības vai cits iemesls.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu