Jau četras dienas Krievijā nerimst spridzināšanas draudi • IR.lv

Jau četras dienas Krievijā nerimst spridzināšanas draudi

35
Maskavas vecpilsēta trešdienas pievakarē. Foto: Sputnik/LETA

Ceturtdien Maskavā un Pēterburgā evakuēti simtiem cilvēku

Pēc spridzināšanas draudiem Maskavā un Santpēterburgā ceturtdien evakuēti simtiem cilvēku, ziņo portāls “Meduza”. Pēterburgā cilvēki evakuēti no lielveikaliem, bet Maskavā evakuētas vismaz trīs skolas.

Pēterburgā, pēc aģentūras “Rosbalt” ziņām, drošībnieki ielenkuši astoņus lielveikalus. Pēc citām ziņām, tiek evakuēti vismaz 13 tirdzniecības centri. Savukārt Maskavā, pēc aģentūru ziņām, “galvenais trieciens ir skolām” – evakuēti bērni no trim līdz astoņām izglītības iestādēm.

Spridzināšanas draudi Krievijas pilsētās nerimst jau vairākas dienas. Pirmoreiz draudi spridzināt sabiedriskās ēkas Krievijā tika izteikti 10. septembrī. Pēc aģentūras “RIA Novosti” ziņām, pēdējās dienās Krievijā kopumā evakuēti ap 130 000 cilvēku.

Draudi trešdien sasniedza arī Maskavu, kur no vairākiem iepirkšanās centriem, universitātēm un dzelzceļa stacijām tika evakuēti vismaz 15 000 cilvēku. Ziņu aģentūra TASS, atsaucoties uz avotiem avārijas dienestos, ziņoja, ka uz laiku trešdien evakuētas aptuveni 30 ēkas, tai skaitā greznais universālveikals GUM Maskavas Sarkanajā laukumā.

Draudi par spridzināšanu izteikti pa telefonu. Krievijas mediji ziņo, ka spridzināšanas draudi tiekot saņemti pa IP līnijām no Ukrainas teritorijas.

Arī pirms divām dienām vairākas Krievijas pilsētas saņēma līdzīgus draudus, tāpēc tika evakuēti aptuveni 45 000 cilvēku, taču, pārmeklējot ēkas, nekādi spridzekļi netika atrasti, ziņo LETA.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs trešdien paziņoja, ka izlūkdienesti izmeklē šos draudus. Federālais drošības dienests par to ierinājis krimināllietu.

 

Komentāri (35)

Austras koks 14.09.2017. 14.29

Viena no mācību “Zapad-2017” sastāvdaļām.

+5
0
Atbildēt

1

    andrejs > Austras koks 14.09.2017. 18.10

    Davai, sadodamies rokās un visi kopā pret terorismu!

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

ierados 16.09.2017. 08.52

Ticamība ziņai par draudu esamības patiesību līdzinās nullei. Milzīgie evakuācijas mērogi rada aizdomas par civilajiem manevriem izdomāta iemesla dēļ. Pie tam šis izdomātais iemesls kalpo par pamatu kaimiņu vainošanai. Labs gājiens ar zirdziņu.

0
0
Atbildēt

0

basta 14.09.2017. 13.21

“Понеслась манда по кочкам” Cilvēki vienmēr ir atraduši veidus, kā nolaist tvaiku, brīnums, ka līdz masveida miliču, oficieru un popu nogalināšanai vēl nav nonācis. Pienāks diena, kad Putins un viņa pederastiskais galms roku atdotu par iespēju atgriezties 2012. gada 6. maijā, kad viņi varmācīgi apspieda protesta demonstrāciju.

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu