„Delna” aicina Vējoni uzņemties atbildību, bet Kučinski pieprasīt Dūklava un Auguļa demisiju • IR.lv

„Delna” aicina Vējoni uzņemties atbildību, bet Kučinski pieprasīt Dūklava un Auguļa demisiju

26
Valsts prezidents Raimonds Vējonis (no labās) un valdības vadītājs Māris Kučinskis. Foto: Edijs Pālens, LETA

Sabiedrība par atklātību „Delna” aicina Valsts prezidentu un premjerministru uzņemties atbildību par „oligarhu lietu”

Sabiedrība par atklātību „Delna” pirmdien, 10.jūlijā, nosūtīja vēstules augstākajām Latvijas valsts amatpersonām ar aicinājumu uzņemties atbildību par “Oligarhu lietas” virzību un aizstāvēt Latvijas valsts demokrātiju un Satversmi.

„Delna”, iestājoties par atklātību, tiesiskumu un demokrātiju, aicina Valsts prezidentu Raimondu Vējoni Nacionālās drošības padomes sēdē prasīt konstruktīvu rīcību no izmeklēšanas iestāžu, tai skaitā Ģenerālprokuratūras un KNAB, vadītājiem. „Delna” arī aicina atbalstīt trauksmes cēlēju un ziņu mediju tiesības informēt sabiedrību par notikumiem, kas saistīti ar “Rīdzenes sarunām” un sabiedrības interešu pārkāpšanu.

Savukārt Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) „Delna” atgādina “Rīdzenes sarunās” minēto augsto Latvijas amatpersonu – zemkopības ministra Jāņa Dūklava (ZZS) un satiksmes ministra Ulda Auguļa (ZZS) – tikšanos ar Krievijas Federācijas premjerministra Dmitrija Medvedeva vietnieku Arkādiju Dvorkoviču 2016.gada augustā. Par tikšanos iepriekš nebija informēta Ārlietu ministrija un Ministru prezidents nesniedza „Delnai” informāciju, kāpēc ministru tikšanās notika slepenībā, kādi jautājumi tika pārrunāti, kādas vienošanās panāktas. „Delna” aicina Kučinski pieprasīt Dūklava un Auguļa demisiju.

Koalīcijas partneri pirmdien konceptuāli atbalstīja partijas “Vienotība” priekšlikumu par parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidošanu saistībā ar žurnālā “Ir” publiskotajām “oligarhu sarunām”.

 

Komentāri (26)

jurisml_inbox_lv 11.07.2017. 09.36

vējonim viens ceļš ejams , nākt ar paziņojumu :”Esmu oligarhu iecelts prezidenta godā tādēļ paziņoju par savu demisiju”, izskatās ka kučinska valdībai pienācis gals

+19
-1
Atbildēt

1

    basta > 11.07.2017. 14.11

    to Ebenemezers

    “..izskatās ka kučinska valdībai pienācis gals”

    Atkal vadīt valdību sauksiet komunistu cūkas: Riekstiņu un Vaivaru? Čekas pakaļas: Dombrovskis un Pabriks, no Briseles mājās nebrauks, jo šeit praktiski nekas nav atlicis ko nozagt un čekistu piesmietais bijušais premļjaks savas alkatības un stulbuma radītās sekas jau ir uzkrāvis uz reņģēdāju kamiešiem.

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

ierados 11.07.2017. 10.04

“…prasīt konstruktīvu rīcību no izmeklēšanas iestāžu, tai skaitā Ģenerālprokuratūras un KNAB, vadītājiem.”
Šie vadītāji ir jau pateikuši, ka viss tur ir štokos un bez vainas. Viņi jau tagad nepateiks, ka nolaiduši luni. Tiem arī ir jāaiziet un vietā jānāk kādam no skotlendjarda. Tādam, kurš spēj pateikt – nē, es kukurūzu visās ceļmalās neaudzēšu!

+11
-1
Atbildēt

0

dzeris49 11.07.2017. 10.00

Vējonis ir absolūta nulle jebkurā ziņā, par Kučinski vispār nav nozīmes runāt, abi absolūti vadāmi un ne uz kādu kaut cik radikālāku rīcību nav spējīgi.

Taisni tāpēc jau šīs te pelēcības ir att. amatos, ne jau kādu savu īpašu spēju vai dotību dēļ.

Ja Dūklavs un Augulis nav demisionējuši pēc tāda skandāla paši( vai pēc savu partiju vai premjera ieteikuma), kas būtu noticis jebkurā demokratiskā valstī, tad tas nozīmē, ka viss viņiem OK, un liecina par šausmīgu situāciju ar politisko ētiku Latvijas valstī.

Arī par Latvijas sabiedrību tas liecina, izņemot to nelielo daļu, kas uzskata, ka reputācija ir svarīga.

Kaut, kurš tad to nezināja, nekas jauns.

+11
-2
Atbildēt

1

    kolpants > dzeris49 11.07.2017. 10.57

    Посмотрим, что будет на выборах в Сейм в 2017 году. Что останется от Единства и под какими лозунгами пойдут остальные латышские партии.

    Сейчас общий лозунг “не пустим воров из ЦС в государственную власть” выглядит не очень убедительным со стороны НО и СЗК, да и со стороны Единства тоже.

    В лучшей позиции находится партия Стрике и Юраша-если на них не нароют сильный компромат или они сами не начудят дел до 2018 года.

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu