Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

4
Mazais spoku detektīvs

 

oooo Mazais spoku detektīvs. Intriģējoša franču animācija, kas savij šķietami nesalīdzināmo: krimināldrāmu un bērnišķīgi sirsnīgu vēstījumu. Filma zīmēta autoru tandēma Žana Lū Felisioli un Alēna Gaņola (Oskaram nominētās animācijas Kaķis Parīzē režisori) gaumīgajā rokrakstā, bez izcakinājumiem. Aizkustinošs un vērtīgs baudījums dažādu vecumu auditorijai, tomēr, filmu apmeklējot ar maziem bērniem, būtu jāvelta laiks tās pārrunāšanai – lai arī tēlainā veidā, filmiņā emocionāli ir aplūkota aiziešanas tēma. Kinoteātrī Kino Bize no 12. marta.

oooc Skrējiens / Race. Saistoša vēstures notikumu dramatizācija, kas vēsta par amerikāņu vieglatlēta Džeses Ouensa ceļu un dalību 1936. gada olimpiskajās spēlēs nacistiskajā Vācijā. Uzņemta kā klasiska vēsturiska drāma, ievērojot tā laika smalkumus, filma ir pārsvarā mērena, taču spēj sagādāt dažus izcilus spriedzes brīžus. Lielisks Stefana Džeimsa sniegums Ouensa lomā, pārsteidzoši jēdzīgā, beidzot ne kumēdiņu lomā arī Džeisons Sudeikis, epizodiski, taču ne mazāk izteiksmīgi lentē piedalās arī Džeremijs Aironss. Kino no 11. marta.

ooo Mīlestības vēstules / La corrispondenza. Itāļu autora un sirsnīgā stāsta Kinoteātris Paradiso veidotāja Džuzepes Tornatores rokraksts ar gadiem kļuvis grīļīgs un nevajadzīgi sentimentāls – tas redzams arī šajā darbā. Tomēr stāsts par kaskadieres (Olga Kuriļenko) un profesora (Džeremijs Aironss) attiecībām spēj radīt neparedzamības un smeldzīguma sajūtu, vēstot par emocionālu zaudējumu. Galvenā lentes vērtība ir izcilais Aironsa sniegums. Kino no 11. marta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu