No amata atkāpjas „Deutsche Bank” vadība • IR.lv

No amata atkāpjas „Deutsche Bank” vadība

42
Anšu Džains (pa labi) un Jirgens Fitšens preses konferencē. Foto: EPA/LETA

Bankas vadības pārstāvjiem jāglābj bankas reputācija

Vācijas „Deutsche Bank” valdes līdzpriekšsēdētāji Jirgens Fitšens un Anšu Džains iesnieguši atlūgumus, vēsta „Reuters”, atsaucoties uz informētiem avotiem.

Bankas direktoru padome svētdien sanākusi uz ārkārtas sanāksmi, lai apspriestu „Deutsche Bank” vadības maiņu.

Kā ziņo avīzes „The Financial Times” interneta portāls, Džainam no amata jāatkāpjas jūnija beigās, taču viņš turpinās strādāt bankā kā konsultants. Viņu bankā nomainīs bijušais bankas UBS ģenerālais finanšu inspektors Džons Kraians, kurš tagad ir „Deutsche Bank” direktoru padomē.

Fitšens, visticamāk, savā amatā paliks līdz bankas vadības ikgadējai sanāksmei 2016.gadā.

Šogad aprīlī „Deutsche Bank” paziņoja par jaunu stratēģiju laikposmam līdz 2020.gadam, cerībā pārliecināt investorus par savu aktīvu rentabilitāti.

Paziņojums par „Deutsche Bank” vadības atkāpšanos sekoja virknei finanšu skandālu, kas saistīti ar banku. Aprīlī pieci bankas topmenedžeri, tai skaitā arī Fitšens, tika vainoti lielā krāpšanā un lieta nonāca Minhenes zemes tiesā. Viņus vainoja, ka banka gribēja iedzīvoties uz mediju magnāta Leo Kirha rēķina, iznīcinot viņa mediju impēriju. Pēc Kirha nāves viņa radinieki iesniedza vairākas prasības tiesā pret banku un galu galā saņēma 900 miljonu eiro kompensācijās.

Banku arī vainoja, ka tā manipulējusi ar Libor, Euribor un Tibor bāzes procentu likmēm, lai pati pelnītu. Pirmstiesas vienošanās tika panākts, ka bankai bija jāizmaksā rekordliela soda nauda – 2,5 miljardi ASV dolāru.

Pavisam nesen medijos parādījās ziņas, ka bankas Maskavas filiāle tiek turēta aizdomās simtiem miljonu eiro naudas atmazgāšanā.

 

Komentāri (42)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu