Kandidāti galdā • IR.lv

Kandidāti galdā

5
Aivars Ozoliņš

Vērtīgākas par prezidenta kandidātu diskusijām būtu viņu izvirzītāju debates

Visi Valsts prezidenta amata kandidāti nu ir izvirzīti oficiāli un ne tikai dodas vizītēs pie saviem vēlētājiem Saeimas frakcijās, bet arī piedalās debatēs plašsaziņas līdzekļos. Varētu vaicāt – kādēļ, ja par viņiem balsos Saeima, nevis tās vēlētāji?

Sabiedrībai šīs diskusijas palīdz saprast šo četru konkrēto cilvēku uzskatus par politiku un prezidenta uzdevumiem un arī labāk formulēt savus priekšstatus, kādam ir jābūt valsts galvam. Jau tāpēc vien šādas kandidātu diskusijas ir jēdzīgākas nekā viņu vizītes Saeimas frakcijās, kuru politiķi pieņem lēmumus par vēlēšanām neatkarīgi no tā, kādas frāzes izmij ar saviem viesiem televīzijas kameru priekšā.

Prezidenta vēlēšanu slēptos dzinējspēkus (par kuriem oficiālajiem kandidātiem pašiem var arī nebūt skaidra priekšstata) daudz labāk varētu palīdzēt nojaust diskusijas, kurās īstie prezidenta vēlētāji, Saeimas frakciju pārstāvji, publiski sadurtos par savu frakciju mērķiem un plānoto rīcību secīgajos balsojumos Saeimā, kuru būs vairāk par vienu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu