Kristaps Broks, maratonists • IR.lv

Kristaps Broks, maratonists

2
Lattelecom Rīgas maratonā Kristaps finišēja ar sesto labāko rezultātu no Latvijas skrējējiem — 2:43:55.
Anda Burve-Rozīte

 

Torte Cielaviņa enerģijas lādiņam! Vai vismaz Laimas vafeļu tortīte. Tādas parasti ir Kristapa Broka (24) vakariņas dienu pirms maratona. Pa nakti labi atpūties, viņš pagājušajā svētdienā brokastīs apēda divas medusmaizes un devās skriet Lattelecom Rīgas maratonu. Finišēja ar sesto labāko rezultātu no Latvijas skrējējiem, 2:43:55

Kopā ar viņu skrējienā piedalījās vecākā māsa Lelde. Abu vecāki paņēma mantas, solījās gaidīt pie finiša. Kristaps skrējienu iesāka labi, bet vislielāko izturību prasīja trīsdesmitais kilometrs. Tieši tad sāka līt lietus. Uzņemto tempu viņš cienīgi noturēja 42 kilometru garumā. Aizkustinošo iesācēju kļūdu – sākt strauji, drīz vien zaudējot spēkus – atstāja pagātnē, sporta klubā, kur pirms trim gadiem sāka treniņus uz skriešanas trenažiera. Pats saviem spēkiem, bez trenera. Izmeta lokus arī Biķernieku mežā, dažbrīd vairoties no brīvsolī palaistiem suņiem. 

Kristapa aizraušanās ar skriešanu sākās 2012.gada janvārī, kad māsa dzimšanas dienā uzdāvināja Nordea 10 kilometru skrējienu. Kopš bērnības kustīgajam puisim vienmēr bija gribējies izmēģināt šo aktivitāti. Māsas dāvana pielika punktu dīkajai sapņošanai. Viņš cītīgi trenējās, meklēja padomus vienā no lielākajiem Latvijas skrējēju blogiem Noskrien.lv, kas pulcē maratona entuziastus – šeit var uzzināt visu par skriešanu, sarunāt kopīgus treniņus, iedraudzēties. Mūžā pirmā skrējiena rezultāts puisim bija ļoti labs, 45 minūtes.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu