Konstatē pārkāpumus 96 izglītības iestāžu ēdnīcās • IR.lv

Konstatē pārkāpumus 96 izglītības iestāžu ēdnīcās

29
Ilustratīvs foto: Dāvis Valbaks, F64

87 skolēnu ēdināšanas vietās nav ievērotas higiēnas normas

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori divu nedēļu laikā no 13.aprīļa līdz 24.aprīlim izglītības iestāžu ēdināšanas uzņēmumos sarīkojuši 166 pārbaudes un 96 uzņēmumos konstatējuši pārkāpumus, vēsta Latvijas sabiedrisko mediju portāls lsm.lv. 67 ēdināšanas uzņēmumos konstatēti pārkāpumi uztura normu ievērošanā, liecina PVD informācija.

PVD Māris Balodis informēja – vērtējot pārkāpumus uztura normu neievērošanā, lielākoties konstatēts, ka ir nepietiekama dienas vai ēdienreizes enerģētiskā vērtība vai uzturvielu daudzums, ir nepietiekams nedēļas ēdienkartē iekļautais produktu daudzums, galvenokārt trūkst svaigu augļu, dārzeņu, piena olbaltumvielām bagātu produktu – siera, biezpiena, retāk piena produktu un kartupeļu.

Higiēnas prasību pārkāpumi konstatēti 87 uzņēmumos. Galvenokārt tas ir nolietojies, bojāts vai netīrs virtuves inventārs un iekārtas, neatbilstīga trauku un inventāra glabāšana, personāla higiēnas pārkāpumi. Pārbaužu laikā izglītības iestāžu ēdināšanas uzņēmumos konstatēti produkti – olas, cīsiņi, karbonāde, skābēti kāposti, saldumi, kuriem nav norādīts vai ir beidzies derīguma termiņš, ir bojāti produkti un nav nodrošināta produktu izsekojamība.

Par pārbaužu laikā konstatēto 9 gadījumos sastādīti akti par pārtikas produktu izplatīšanas apturēšanu vai izņemšanu no apgrozības, bet 6 gadījumos uzsākta administratīvā lietvedība. PVD līdz mācību gada beigām turpinās izglītības iestāžu ēdināšanas uzņēmumu pārbaudes informēja, ka lai iegūtu objektīvu informāciju par ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem izglītības iestādēs.

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu