Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5
NULL

 


Pabeigts bankas Citadele pārdošanas darījums,
līdz ar to Ripplewood un 12 starptautisku investoru grupa kļuvusi par bankas Citadele akcionāriem. Par akcijām investori samaksājuši 74,7 miljonus eiro, kas ir par 700 000 eiro lielāka summa, nekā tika prognozēts sākotnēji. 25% bankas akciju saglabā Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB). Jaunie akcionāri kopā ar ERAB palielināja bankas pamatkapitālu par desmit miljoniem eiro.

Partija No sirds Latvijai Valsts prezidenta amatam izvirzījusi Saeimas deputātu Gunāru Kūtri. Kūtris gan partijas kopsapulcē aicināja prezidenta amatam izvirzīt partijas līderi Ingunu Sudrabu, bet viņa atsauca savu kandidatūru par labu Kūtrim.

Divi kandidāti uz Latvijas Universitātes (LU) rektora amatu – oficiāli izvirzīti LU zinātņu prorektors Indriķis Muižnieks un LU Datorikas fakultātes dekāns Juris Borzovs. Borzovu izvirza Datorikas fakultāte, Muižnieku – Bioloģijas, Humanitāro zinātņu, Ķīmijas fakultāte, Ķīmiskās fizikas institūts, kā arī Kardioloģijas zinātniskais institūts. Rektora vēlēšanas notiks 4.jūnijā LU Lielajā aulā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu