Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

4
Kaimiņu trokšņi / O som ao redor

 


Kaimiņu trokšņi / O som ao redor.
Brazīlijas lente, kas mazliet hipnotiskā noskaņā iemūžina nomaļas ielas iedzīvotāju ikdienu, ko satricina privātas apsardzes firmas darbības uzsākšana. Smalkjūtīgs darbs, kas, kontrastējot ar lēno tempu, ir nemitīgi intriģējoša, dažbrīd pat baisa lente un pieskaras arī tumšākiem motīviem, piemēram, organizētajai noziedzībai. Taču «trilleris», par kura sākšanos šķietami vēsta filmas noskaņa, tā arī paliek aiz kadra, bet tiek izspēlēts mūsu prātos. Splendid Palace no 26. aprīļa.

Lielā spēle / Big Game. Ja pārņem vēlme nodoties izklaides baudām ar popkorna tūtu rokā, šis Somijas, Vācijas un Lielbritānijas veidotais spraiga sižeta trilleris varētu būt īstās «zāles». Somu režisors Jalmari Helanders labi pārzina «veco laiku» – 80. un 90.gadu Holivudas trilleru leksiku un savā filmā apķērīgi miksē izdzīvošanas, pakaļdzīšanās, humora un pārspīlējumu bagātas action ainas. Bet vispār eksotiski – ASV prezidents (Semjuels Lī Džeksons) pusaugu puikas pavadībā slapstās pa Somijas mežiem, bēgot no teroristiem. No 24. aprīļa.

Bērns Nr. 44 / Child 44. Klasiķa Ridlija Skota producēta filma un tāda paša nosaukuma britu romāna ekranizācija ļauj uztvert pēckara gadu PSRS drūmo gaisotni, represijas un valsts neieinteresētību risināt reālas problēmas, arī sadistiska, Čikatilo «iedvesmota» slepkavnieka notveršanu. Taču viss ir atainots tik dekoratīvi, ka atgādina komiksu, kurā lieliski aktieri (Toms Hārdijs un Gerijs Oldmens) vaiga sviedros cenšas izpiest pēc iespējas krieviskāku angļu valodas izloksni. Krievijā filma ir aizliegta «vēstures faktu sagrozīšanas dēļ». No 24. aprīļa.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu