Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

5
Džemma Boverī
Kristīne Simsone

 


ooo
 Džemma Boverī / Gemma Bovery. No Gistava Flobēra Bovarī kundzes motīviem aizgūta romantiskā komēdija režisores Annas Fonteinas (Koko pirms Šaneles) izpildījumā. Salkanības nepanesošiem skatītājiem par prieku, franču izklaides kino ir pilns ar veselīgu (paš)ironiju. Pārnesot Flobēra romāna varoņiem līdzīgos tēlus – dzīves garlaikotu daiļavu un viņas «kavalierus» – mūsdienu Francijas ainavās, režisore iemanās izkariķēt gan Normandijas miesta pārtikušo un provinciālo vidusšķiru, gan cilvēciskos netikumus. Britu aktrise Džemma Artertone ar gaumīgu seksapīlu iemieso titulvaroni – ciema vīru iekāres objektu, taču filmas «dvēsele» nepārprotami ir izcilais franču aktieris un komiķis Fabriss Lukīni skeptiska un ar literatūrklasiku apsēsta maiznieka lomā. Kino no 10.aprīļa.

o Pēdējie bruņinieki / Last Knights. Vienīgā šīs filmas veiksme ir spēja pievilināt skatītājus ar zvaigžņoto aktieru Klaiva Ouena un Morgana Frīmena duetu galvenajās – kareivja un valdnieka – lomās. Citādi šī viduslaiku zobenu vicināšanas un atriebes varoņsāga ir īsts šausmu gabals. Plakana un līdz apdullumam drausmīgu tekstu pilna. Labākajos brīžos tā garlaiko, sliktākajos – elektrizē ar neērtības sajūtu. Kino no 10.aprīļa.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu