Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

6
'71: Pēdējais kareivis
Kristīne Simsone

 


oooo
’71: Pēdējais kareivis / ’71. Lai gan konflikts Ziemeļīrijā ir specifiska tēma, šīs spraigās drāmas (kāda britu kareivja aukstasinīgās «medības» Belfāstas ielās) vēstījums varētu tikpat labi noritēt jebkurā pasaules nostūrī. ’71: Pēdējais kareivis ir konflikta anatomija, kas uz pušu sadursmēm un to brutalitāti palūkojas no cilvēciskas perspektīvas. Atmetot slaktēšanas politiskos un reliģiskos ieganstus, filmas pēcgarša ir skaudra atklāsme par cilvēka dzīvniecisko dabu. No 16.janvāra.

Vēsā mierā. Jaunā režisora Didža Eglīša dokumentālajā filmā vairāk uzmanības jāpievērš vēstījumam, nevis saturam. Stāsts par Latvijā tapušu elektromobili OSCar (un tā ugunskristībām Dakaras rallijā) ir uzlādēts ar sporta filmām raksturīgo kāpinājumu par dzelžainas apņēmības triumfu. Lai gan komplicētās tehniskās detaļas līdz skatītājam ir «nogādātas» saprotamā manierē un filmai ir līdzpārdzīvojuma potenciāls, tā tomēr ir un paliek interesentiem domāts kino. No 16.janvāra.

ooooo Puikas gadi / Boyhood. Trīs Zelta globusu saņemšana (labākā filma, režisors un otrā plāna aktrise) lai kalpo par atgādinājumu atkārtoti noskatīties režisora Ričarda Linkleitera 12 gadus tapušo kinopērli. Filma, kurā iemūžināta tajā spēlējošo aktieru dzīves gaita, ir pārlaicīgs kino, kas notver ko ārkārtīgi trauslu: pieaugšanu un lēnu, patiesu cilvēka personības rašanos. Neatkārtojama, dziļi emocionāla kinopieredze un meistardarbs, kas pelnīti ieguls kinovēstures slavas lappusēs. Splendid Palace 18.janvārī plkst.13.30, 21.janvārī plkst.20.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu