Darbnīcu cikls "Sarunājies. Argumentē. Klausies. Domā" • IR.lv

Darbnīcu cikls “Sarunājies. Argumentē. Klausies. Domā”

29

Dr. Phil. Edmunda Apsalona darbnīcu ciklā “Sarunājies. Argumentē. Klausies. Domā” ietilpst četras darbnīcas: Komunikācijas kompetence, Komunikatīva argumentācija, Aktīva klausīšanās un Konceptuāla domāšana.

 Piedāvājam iegādāties visa cikla dalības karti vai dalības kartes atsevišķās darbnīcās.
              Komunikācijas kompetence,
23. septembris, plkst. 16.00 – 19.00
              Komunikatīva argumentācija
, 14. oktobris, plkst. 16.00 – 19.00
               Aktīva klausīšanās, 11. novembris, plkst. 16.00 – 19.00
               Konceptuāla domāšana, 16. decembris, plkst. 16.00 – 19.00

Ceturtā cikla darbnīca:
Konceptuāla domāšana – KĀ NONĀKT PIE PĀRDOMĀTIEM SITUĀCIJAS RISINĀJUMIEM UN PIEŅEMT PAREIZOS LĒMUMUS?
Darbnīcas dalībnieki iepazīsies ar konceptuālas domāšanas un racionālu lēmumu pieņemšanas svarīgākajiem principiem, kā arī ar praktiski lietojamiem konceptuālās domāšanas, lēmumu pieņemšanas un pieņemto lēmumu komunicēšanas paņēmieniem.

Dienas plāns:

1. Kā iemācīties domāt kontrolēti, konstruktīvi un konkrēti; kā lietot atšķirīgus analītiskās domāšanas paņēmienus – struktūranalīzi, regresīvo, salīdzinošo un transformatīvo analīzi; kā domāt radoši – rast jaunus, inovatīvus, alternatīvus un elastīgus risinājumus; kā prast kritiski izvērtēt viedokļus un piedāvātos risinājumus; kā sistematizēt savu izpratni atšķirīgos domāšanas un rīcības modeļos?

2. Lēmumu pieņemšana: kādas zināšanas par problemātisko situāciju ir nepieciešamas, lai pieņemtu adekvātu un pārdomātu lēmumu; kā rast jaunas rīcības alternatīvas ierastās situācijās; kādi normatīvi, racionāli un emocionāli apsvērumi nosaka mūsu lēmumus; kā pieņemt principiālus, normatīvus, teleoloģiskus (mērķtiecīgus) un situatīvus lēmumus; kā pieņemt drošu lēmumu nedrošā situācijā; kā pieņemt īsto lēmumu īstajā brīdī; kā noteikt, vai pieņemtais lēmums ir bijis pareizais?

3. Pieņemto lēmumu komunikācija: kādi lēmuma saprotamības, drošticamības un pareizuma nosacījumi mums ir jāievēro; kā izskaidrot savu lēmumu citiem; kā argumentēt savu lēmumu, lietojot ticamus, racionālus un normatīvus argumentus; kā izklāstīt savu lēmumu, ņemot vērā cita cilvēka izdevīgumu un iespējas; vai ir iespējams pieņemt kopīgu lēmumu – kā iesaistīt citus cilvēkus lēmumu pieņemšanas procesā?

Darbnīcas vadītājs: Dr. phil. Edmunds Apsalons, viens no Latvijas vadošajiem ekspertiem komunikācijas teorijas un argumentācijas teorijas jomā, konsultants un pasniedzējs pārdošanas vadības un lietišķas komunikācijas jomā ar vairāk kā 15 gadu praktisko pieredzi uzņēmējdarbībā.
Laiks: 11. novembris, plkst. 16.00 – 19.00
Vieta: Kalnciema ielas kvartāls, Kalnciema iela 35
Dalības maksa: 35 EUR

Ja apmeklētas visas četras cikla darbnīcas, noslēgumā saņemsiet kursa beigšanas sertifikātu.

Piesakies šeit!
Vietu skaits darbnīcā ierobežots.

Vairāk informācijas: [email protected], 67281588

 

 

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu