Kas tālāk? • IR.lv

Kas tālāk?

3
Nellija Ločmele

 

Saulains, bet pavēss svētdienas rīts bija laba ilustrācija vēlēšanu iznākumam – valsts pamati drošībā, taču sagaidīt sparīgas reformas no šīs Saeimas būs grūti. Nav spilgtu līderu, kas gatavi uzņemties atbildību nākamajam darba cēlienam, un balsu salikums tāds, ka četros gados varam piedzīvot politiskus kūleņus kā cirkā.

Šajā žurnāla numurā ir divi vīri, kas runā skarbi un tieši. Viens tikko ierodas politikā, otrs diemžēl aiziet. Šo vēlēšanu lielākais pārsteigums un plusu rekordists Artuss Kaimiņš līdz šim paveicis tikai vienu lielu darbu – mobilizējis uz vēlēšanām jauniešus, kas citādi droši vien paliktu mājās, bet tagad savu interešu sarakstā varbūt iekļaus arī Saeimu. Jautājām, kādi būs niknā videoblogera tālākie darbi, lai nepieviltu vēlētāju uzticību.

Tikai pēc vēlēšanām atklātai sarunai gatavs finanšu ministrs Andris Vilks, kura darbu kontā ir valsts izvilkšana no krīzes komandā ar Valdi Dombrovski. Viņš atzīst, ka pirms gada valdības gāšanas laikā Dombrovskis tika «uzmests», brīdina par Aivara Lemberga garo roku valsts pārvaldē un kritizē Latvijas politikas absurdu, kad partiju līderi izvairās no valdības cietajiem beņķiem un atbildības, bet kritizē darītājus, sēžot siltajos parlamenta sēdekļos. Vēlētāji sadzirdēja Kaimiņu. Vai politiķi sadzirdēs Vilku?

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu