Kao Viets Ngujens, teiks runu TEDxRiga 2014 • IR.lv

Kao Viets Ngujens, teiks runu TEDxRiga 2014

6
«Latviju bremzē latviešu rakstura īpašības — noslēgtība, nenoteiktība, mērķa un vienotības trūkums,» saka vjetnamiešu mākslinieks Kao
Māra Miķelsone

 

Vjetnamiešu mākslinieks Kao Viets Ngujens (27) jau reiz pārsteidza latviešus, uzzīmējot komiksu par Andreja Pumpura eposa Lāčplēsis varoni. Tagad Kao uzaicināts iedvesmot latviešus ar runu forumā TEDxRiga, kura tēma šogad ir kultūras kultivēšana.

Kao, kas Latvijā dzīvo jau desmit gadu un labi runā latviski, teic, ka gribētu iedvesmot latviešus, tāpat kā viņam iedvesmu deva Lāčplēsis. Sarunā viņš vairākkārt atkārto, ka latviešiem nepieciešama neatlaidība, vienotība un drosme. Kā Lāčplēsim. 

Kad Kao ieradās Latvijā, viņam bija 15 gadu, 2003.gadā atbrauca kopā ar tēvu, divām pusmāsām un diviem pusbrāļiem. Pirms tam dzīvoja Vjetnamā un «biju vienkāršs cilvēks». Viņa māte joprojām tur mīt, un Kao viņu apciemo reizi gadā. «Latvija man iedeva otru dzīvi,» saka Kao. Te viņš studēja mākslu, te bijuši pirmie panākumi. Joprojām ar labu piemin Ogres mākslas skolu un skolotāju Pēteri Aulmani.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu