Sākas Radošās darbības nedēļa "radi!2014" • IR.lv

Sākas Radošās darbības nedēļa “radi!2014”

30
NULL

Notiks vairākas konferences, semināri, radošās darbnīcas, izstādes un modes skates

No šodienas, 12.maija līdz 18.maijam visā Latvijā notiks ikgadējā Radošās darbības nedēļa “radi!2014”, kura šogad būs veltīta dizainam un dizaina domāšanai (design thinking), raksta aģentūra LETA. Radošās darbības nedēļā notiks vairākas lielas konferences, semināri, radošās darbnīcas, izstādes un modes skates. 

“radi!2014” atklāšanas pasākums “Ideju vingrotava” 13.maijā un izglītības konference 14.maijā ir divi centrālie Radošās darbības nedēļas pasākumi. 

Radošās darbības nedēļas laikā īpaša uzmanība tiks veltīta arī modes industrijai kā vienai no spilgtākajām dizaina nozares pārstāvēm. 16.maijā Latvijas Mākslas akadēmijā ar lekcijām uzstāsies Francijas apģērba dizaina “Pret-a-Porter” un modes radītāju federācijas prezidents Didjē Grambaks un vēsturnieks, žurnālists un konsultants, modes un luksusa preču speciālists Farids Šenuns. 17.maijā, atzīmējot Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja 25.gadadienu, kā īpašs pārsteigums būs modes skate, demonstrējot muzeja kolekciju “Timeless”, kas ir tapusi sadarbībā ar modes zīmolu “QooQoo”.

 14.maijā notiks ielu mākslas festivāls “Blank Canvas” kultūras vasarnīcā “Esplanāde 2014”, “Le Game – bezkompromisa radošuma izpausme Francijā” Rīgas informācijas tehnoloģiju Demo centrā, kā arī radošā darbnīca “Nākotnes modelēšana” Rīgas jauniešu centrā “Kaņieris”. 

15.maijā paredzēts pasākums “Amatniecības un dizaina mijiedarbība – laikmetīga Latvijas identitāte. Vai amatniecība Latvijā ir radošā industrija?” Latvijas Mākslas akadēmijā. Notiks arī radošā nakts darbnīca “Alberta ekspresis” Alberta koledžā. Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorija tiks atvērta domnīca “Urbānā dizaina izaicinājumi”. Šajā dienā paredzēta arī diskusija “Kultūras telpa pilsētvides attīstībā” Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas telpās. 

16.maijā tiks pasniegta “Latvijas Arhitektūras gada balva 2014”. “Rīgas Biržā” paralēli notiks lekciju cikls. Gētes institūtā notiks starptautiska mākslas, zinātnes un kultūras inovāciju konference “Atjaunojamā nākotne”. Latvijas Mākslas akadēmijā notiks pasākums “Mode – politisko un sociālo pārmaiņu spogulis. Francijas mūsdienu modes panorāma”. Šajā dienā notiks arī jaunu ideju ģenerēšanas darbnīca “Zaļā punkta kauss zaļākajai Latvijas augstskolai”. “Swedbank” galvenajā ēkā, radošā darbnīca “Iefilmē bibliotēkā” Kultūras informācijas sistēmu centrā, lekcijas, izstādes un modes skate “Zelta griezums” Liepājas Dizaina un mākslas vidusskola, kā arī radošā darbnīca “Dizaina domāšana pašvaldību un vietējo kopienu attīstībā” Beverīnas novada pašvaldībā. 

17.maijā paredzēta modes skate “Timeless” Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā, kā arī fotogrāfiju portfolio skate – konkurss “Open Case” Latvijas Kultūras koledžā. 

No 12.maija līdz 18.maijam “radi!2014” nedēļā piedalās arī “Otrā elpa” Berga Bazārā. Vairāk informācijas radi!2014 mājas lapā

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu