Otrdien Svētā Pētera baznīcā notiks koncerts "Bahs un kokle" • IR.lv

Otrdien Svētā Pētera baznīcā notiks koncerts “Bahs un kokle”

32
Koklētāju ansamblis "Cantata". Publicitātes foto

Baha skaņdarbus izpildīs koklētāju ansamblis “Cantata”. Ieeja koncertā bez maksas

Šovakar, 11.martā plkst.19 Rīgas Svētā Pētera baznīcā būs dzirdama koncertprogramma “Bahs un kokle” – Johana Sebastiana Baha mūzika kokļu ansambļa “Cantata” izpildījumā, raksta aģentūra LETA.

Koncertprogramma “Bahs un kokle” klausītājiem piedāvās baudīt vācu komponista mūzikas burvību tikai latviešu koklei raksturīgā nokrāsā. Programmā iekļauti tādi pazīstami Baha skaņdarbi kā “Tokāta un fūga d-moll”, “Prelūdija” no “Čella svītas Nr.1”, “Ārija” no “Orķestra svītas Nr.3” un citi. 

Bahs ir baroka laika vācu komponists, kurš tiek uzskatīts par vienu no izcilākajiem skaņražiem. Savas dzīves laikā Bahs tika godāts kā izcils ērģelnieks un klavesīnists, bet netika atzīts kā komponists. Tikai pēc ilga laika mūzikas satura filozofiskais dziļums un ētiskā jēga ģeniālos skaņdarbus izvirzīja pasaules šedevru vidū. 

Koncertorganizācijas “Ave Sol” koklētāju ansamblis “Cantata” dibināts 2010.gadā. Tajā ir apvienojušās Rīgas Paula Jurjāna mūzikas skolas absolventes un audzēknes, kuras mācību laikā ir kļuvušas par dažādu Latvijas un starptautisku konkursu un festivālu laureātēm gan kā solistes, gan kā ansambļa dalībnieces. “Cantata” repertuāru veido gan latviešu tautas mūzikas apdares, gan dažādu laikmetu un stilu mūzikas pārlikumi koklētāju ansamblim. 

Ansamblī muzicē Dārta Zelma Skrastiņa, Līga Griķe, Madara Ivanovska, Katrīna Anna Skrastiņa un Sabīne Ādamsone. Mākslinieciskā vadītāja ir Anda Eglīte. Vairāk informācijas mājas lapā

Ieeja koncertā bez maksas.

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu