Nedēļas nogalē Rīgā notiks budistu centra "Potalaka" atvēršana • IR.lv

Nedēļas nogalē Rīgā notiks budistu centra “Potalaka” atvēršana

23
NULL

Atklāšanā piedalīsies mūziķi Nils Īle, Anatolijs Popovs, Inguna Rubene, dziesminieks Mikus Straume un psihiskā folka mūziķis Imants Daksis

Nedēļas nogalē Rīgā tiks atklāts budisma centrs “Potalaka”, raksta aģentūra LETA. Centrs tiek veidots ar nolūku pasniegt mācības un citas nodarbības latviešu valodā par metodēm, kā cilvēks var padarīt savu dzīvi nozīmīgāku, apzinīgāku, atbildīgāku un laimīgāku, balstoties galvenokārt uz Budas mācībām. Skolotājs būs rezidents budistu mūks Brālis Dharmapāla jeb īstajā vārdā Uldis Balodis. 

Centrs būs atvērts gan visiem tiem, kas meklē atbildes uz jautājumu, kā dzīvot laimīgāk, gan tiem, kas interesējas par budisma filozofiju un kultūru. Balodis dzimis latviešu emigrantu ģimenē Austrālijā, budismu mācījies 38 gadus – Austrālijā, Nepālā un Indijā. Pēc sava skolotāja norādījuma 2000.gadā ieradies Latvijā, sācis mācīt budismu interesentiem Rīgā un Valmierā, kā arī izveidojis budisma centru “Ganden” Rīgā un “Jiga Čodzin” meditēšanas centru Drustos, Raunas pagastā. Viņa vadošie skolotāji ir Lāma Zopa Rinpoče un Viņa Svētība Dalai Lama. 

Centra atklāšana notiks šo svētdien, 12.janvārī, plkst.17 Marijas ielā 16-16, Rīgā. Atklāšanas pasākumā piedalīsies mūziķi Nils Īle, Anatolijs Popovs, Inguna Rubene, dziesminieks Mikus Straume un psihiskā folka mūziķis Imants Daksis. Bet 14.janvārī plkst.19 notiks iepazīšanās ar “Ievadkursu budismā”.

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu