Kamerkoris "DeCoro" Anglikāņu baznīcā atskaņos Perta un Britena skaņdarbus • IR.lv

Kamerkoris “DeCoro” Anglikāņu baznīcā atskaņos Perta un Britena skaņdarbus

29
NULL

Korī dzied gan LU, gan citu augstskolu studenti vecumā no 18 līdz 30 gadiem

Šovakar plkst.19.30 Rīgā, Anglikāņu baznīcā, Latvijas Universitātes (LU) kamerkora “DeCoro” koncerts, kurā tiks atskaņoti komponistu Arvo Perta un Bendžamina Britena skaņdarbi, raksta aģentūra LETA. 

Kora skanējumu un koncerta programmu papildinās ērģelnieks Aigars Reinis, pianiste Ilze Dzērve, kā arī solisti – Kristiāna Vaickovska, Māra Vaickovska, Juris Jēkabsons un Uģis Meņģelis. Koncerta mākslinieciskais vadītājs un diriģents būs Pēteris Vaickovskis. 

“Koncerta programmā ir iekļauti tādu pazīstamu un nozīmīgu komponistu kā Arvo Perta un Bendžamina Britena, kurš 2013.gadā atzīmēja 100 gadu jubileju, darbi. Idejiski abi skaņraži tiecas uz pilnību, bet interesanti, kādus izteiksmes līdzekļus katrs no viņiem izmanto, lai to sasniegtu. Britena mūzika ir piesātināta, un tajā dzīvo daudz stilu un kontrastu, savukārt Perta rokraksts ir gluži pretstats – ģeniāla vienkāršība un minimālisms. Starp Perta radīto meditatīvo mūziku gan kora, gan ērģeļu izpildījumā Britens kontrastēs ar vienu no viņa spilgtākajiem opusiem korim, solistiem un ērģelēm – festivāla kantāti ”Rejoice in the Lamb,” par koncerta programmas izvēli stāsta Vaickovskis. 

Ieeja koncertā būs par ziedojumiem. 

LU kamerkoris “DeCoro” dibināts 2007.gadā. Tā diriģenti ir Pēteris un Kristiāna Vaickovski. Korī dzied gan LU, gan citu augstskolu studenti vecumā no 18 līdz 30 gadiem. “DeCoro” piedalījies vairākos starptautiskos koru festivālos – konkursos Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, Itālijā un Zviedrijā. Novembra sākumā “DeCoro” atgriezās no starptautiskā koru dziedāšanas konkursa “Praga Cantat”, kur folkloras un jaukto koru grupā ieguva zelta diplomus, kā arī tika piešķirta speciālbalva par labāko horeogrāfiju.

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu