Visgrūtāk ir būt atklātiem • IR.lv

Visgrūtāk ir būt atklātiem

8

 

Sociāli atbildīgā uzņēmējdarbībā viens no svarīgākajiem principiem ir atklātība – ikvienam interesentam jābūt pieejamām ziņām par uzņēmuma vadību, politiku, pamatprincipiem, gada pārskatiem. Tā ir pamatinformācija, kas svarīga gan klientiem, gan piegādātājiem. Tā veido drošību, ka šis ir uzticams uzņēmums. Diemžēl vēl aizvien daudziem ir ļoti liela pretestība atklāt jelkādu informāciju par sevi, bet tas var kļūt par ilgtermiņa attīstības šķērsli.

Ļoti svarīgi zināt robežu, kādas ziņas ir izpaužamas un kas ir komercnoslēpums. Mēs iesakām nodot atklātībai informāciju par vadību un finansēm, bet, protams, nevienam neizpaust savus ražošanas vai tirdzniecības noslēpumus.

Gan lielajiem, gan mazajiem uzņēmumiem ļoti svarīgi rakstiski definēt uzņēmuma darbības principus. Pierakstīti tie labāk saglabāsies gan uzņēmuma vadības, gan darbinieku prātos, turklāt veidos vienotu izpratni. Jābūt skaidri saprotamam, kādi ir galvenie principi kvalitātes nodrošināšanā, klientu apkalpošanā, biznesa ētikā un mārketingā. Svarīgi, lai šie principi būtu zināmi ne tikai darbiniekiem, bet arī klientiem un sadarbības partneriem, visiem, kas saistīti ar uzņēmumu. Principiem jāatspoguļojas arī līgumos un citos juridiskajos dokumentos.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu