Mazs un skaists • IR.lv

Mazs un skaists

5
Nellija Ločmele

 

Tas nekas, ja jūsu uzņēmumā ir tikai pa­dsmit vai pārdesmit darbinieku un nevienam no viņiem vizītkartē nav rakstīts «korporatīvās sociālās atbildības direktors». Varbūt tieši mazajā kolektīvā, kurā visi cits citu pazīst un vienoti strādā skaidri redzamam mērķim, slēpjas jūsu panākumu atslēga.

«Mazs ir skaists,» pagājušā gadsimta 70.gados rakstīja pazīstamais britu ekonomists Šūmahers, atgādinot par darba un dabas vērtību, kas nav pakļaujama tehnoloģizētas un globalizētas pasaules saltajiem aprēķiniem. «Mazs cinītis gāž lielu vezumu,» latviešu gudrība jau daudz agrāk ir mācījusi cienīt gribu, neatlaidību un mērķtiecību, kas nepakļaujas materiālajam spiedienam un nav atkarīga no dūres vai maka lieluma.

Taču ne katrs mazais top skaists un stiprs. Mazs var būt arī apjucis, ievainojams un bezpalīdzīgs. Spēks rodas no pārliecības, ka redzi mērķi un spēsi veikt ceļu uz to. Biznesa valodā šīm prasmēm ir vienojošs vārds – ilgtspēja.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu