Atbildīga biznesa iniciatīvas partneri • IR.lv

Atbildīga biznesa iniciatīvas partneri

6
Dace Helmane

 

Dace Helmane, Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta vadītāja

«Latvijā maziem un vidējiem uzņēmumiem ir nozīmīga loma iekšzemes kopprodukta radīšanā un nodarbinātībā, tāpēc ir svarīgi novērtēt un sekmēt to centienus īstenot atbildīgu biznesa pieeju. Atbildīga biznesa novērtējums iecerēts kā atbalsta instruments gan izpratnes paaugstināšanai par stratēģisku biznesa praksi, gan informācijas iegūšanai par nepieciešamajiem uzlabojumiem uzņēmumu sniegumā. Ceram, ka Latvijas lielie uzņēmumi sekmēs šā rīka izmantošanu savu piegādātāju un apakšuzņēmēju vidū.»

Līga Meņģelsone, Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore

«Ilgtspējas indekss sniedz iespēju gan izvērtēt savu uzņēmumu, gan smelties jaunas idejas un padomus. Uzņēmumi, kas tajā piedalās, demonstrē ne tikai komunikāciju par stratēģiskajiem mērķiem, bet arī atbildīgu uzņēmējdarbības praksi, ieviešot brīvprātīgas iniciatīvas, lai uzlabotu uzņēmuma darbības rādītājus un ilgtspēju. Tagad šāda iespēja ir arī mazajiem. Pārbaudot, cik atbildīgi tie ir, uzņēmumi varēs ieraudzīt savas stiprās un vājās puses, saprast, kurās jomās vēl ieguldāms darbs un kurās piemērojami korporatīvās atbildības principi.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu