Četru riteņu vietā — divi • IR.lv

Četru riteņu vietā — divi

8
Blue Shock Bike līdzdibinātājs Neils Kalniņš.
Gunita Nagle

Lai gan pagaidām elektriskais transports ir ekskluzīvs, Blue Shock Bike piedāvā lielās pilsētās strādājošiem auto nomainīt pret elektrodivriteni – videi daudz draudzīgāku transportlīdzekli

Zaļā dzīvesveida popularitāte panākusi, ka pēdējo gadu laikā aizvien vairāk uzņēmumu domā, kā samazināt postošo ietekmi uz vidi. Vairākumā biroju ir pilnīgi pašsaprotami videi kaitīgās baterijas izmest īpašos konteineros, neizmantotos papīrus nodot otrreizējai pārstrādei, šķirot atkritumus. Taču joprojām pārlieku maz tiek domāts par videi draudzīgu uzņēmējdarbību arī ārpus biroju un administratīvo telpu sienām. 

Divus gadus vecs uzņēmums Blue Shock Bike uzņēmies ieviest Rīgas ikdienā elektrisko transportu, tādējādi mēģinot samazināt kaitīgo izmešu daudzumu atmosfērā. Pagaidām tas piedāvā Liepājā ražotus elektriskos divriteņus un cer, ka nākotnē Latvijas lielpilsētu ielās iekšdedzes transportlīdzekļus nomainīs videi draudzīgākas elektromašīnas.

Ritenim izmešu nav

Kaitīgās ietekmes samazināšana uz vidi ir viens no būtiskākajiem uzņēmumu ilgtermiņa kritērijiem. Pēdējos gados aizvien lielāka uzmanība tiek pievērsta oglekļa dioksīda (CO2) ietekmei uz ekosistēmu. Zinātnieki secinājuši, ka ir 90% varbūtība, ka CO2 palielinājums atmosfērā radies tieši cilvēku darbības ietekmē. Pēdējo 100 gadu laikā enerģētikas un transporta vajadzībām esam izlietojuši aptuveni pusi no Zemes degizrakteņu rezervēm, tādā veidā strauji nosūtot atmosfērā miljoniem tonnu CO2.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu