Zolitūdes traģēdijas sabiedrisko komisiju vadīs Kažociņš • IR.lv

Zolitūdes traģēdijas sabiedrisko komisiju vadīs Kažociņš

11
Jānis Kažociņš. Foto: Edijs Pālens, LETA

Komisija darbosies līdz 2014.gada decembrim un reizi ceturksnī sniegs starpziņojumu Ministru prezidentam par komisijas darbības gaitu

Valdība otrdien par Zolitūdes traģēdijas sabiedriskās komisijas vadītāju apstiprināja bijušo Satversmes aizsardzības biroja vadītāju Jāni Kažociņu.

Kažociņu darboties komisijā bija aicinājis Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība), un viņš šim aicinājumam atsaucies, vēsta LETA.

Tāpat komisijā piekritušas darboties bijusī Rīgas apgabaltiesas tiesnese Ināra Šteinerte un uzņēmēja Baiba Rubesa, kā arī sabiedrības par atklātību “Delna” pārstāve Inese Voika.

Komisijas uzdevums būs izvērtēt Zolitūdes traģēdijas tiešos un netiešos cēloņus, glābšanas darbu un traģēdijas seku likvidēšanas procesu, atbildīgo dienestu un amatpersonu rīcības efektivitāti, kā arī normatīvā regulējuma darbības efektivitāti būvniecības, publisko iepirkumu un civilās aizsardzības jomā saistībā ar Zolitūdes traģēdiju.

Komisijas sastāvā būs nevalstisko organizāciju pārstāvji un neatkarīgi eksperti. Valsts pārvaldes un tiesībsargājošo iestāžu pārstāvji tiks pieaicināti dalībai komisijas sēdēs. Tāpat komisijai būs tiesības saņemt no valsts un pašvaldību iestādēm komisijas darbībai nepieciešamo informāciju, kā arī pienākums nodrošināt darbības caurskatāmību, publiskojot komisijas sēžu darba kārtību, protokolus, eksperta atzinumus un citus ar komisijas darbību saistītus dokumentus.

Valdības rīkojuma projekts paredz, ka komisija darbosies līdz 2014.gada decembrim un reizi ceturksnī tai būs jāsniedz starpziņojums Ministru prezidentam par komisijas darbības gaitu. Savu darbu komisija noslēgs ar gala ziņojumu, kuru paredzēts virzīt izskatīšanai uz Ministru kabinetu.

Ja komisija konstatēs nepieciešamību steidzami veikt konkrētas izmaiņas normatīvajos aktos, attiecīgus priekšlikumus Ministru prezidentam virzīšanai izskatīšanai Ministru kabinetā tā varēs iesniegt nekavējoties.

Sabiedrība par atklātību “Delna” aicināja izveidot sabiedrisko komisiju Zolitūdes traģēdijas izvērtēšanai.

21.novembrī Zolitūdē, iebrūkot lielveikala “Maxima” jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus. Zolitūdes traģēdija kļuva par lielāko nelaimi Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

 

Komentāri (11)

austrisv 10.12.2013. 13.00

Domāju, ka jau pirms komisijas darba ušakameriks bļaus, ka komisija ir angažēta un pildīs kādus V rīkojumus. Ja šo komisiju vadītu Elksniņš, tad lūk tā būtu ušakovamerikprāt laba komisija.

+7
-1
Atbildēt

1

    Aivars Krauklis > austrisv 10.12.2013. 14.03

    Protams, ka bļaus. Un jābļauj!
    Citi patiesie patrioti arī neklusēs. Nu cik tad ilgi tauta var paciest tādu Vašingtonas obkoma un vietējo sorosīdu diktātu?

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

aigarsaboltins 10.12.2013. 17.40

Jauki, ka Kažociņš vadīs šo komisiju. Tāpat kā Šteinerte, nebūs ne iebiedējams, ne nopērkams. Ušmerikam traki nepatiks:)

+5
0
Atbildēt

1

    piziks > aigarsaboltins 10.12.2013. 20.41

    Voika ar Delnu gan būtu neiekļaujami, zaudētās reputācijas un nekad vēl nebijušas kompetences dēļ.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Lalalaima 10.12.2013. 23.07

Uzskatu Kažociņa kungu par goda vīru un patriotu. Ticu viņam. Jā, un vēlos to pateikt.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu