Rīgas būvvaldes vadītāja vietnieks Cinis iesniedzis atlūgumu • IR.lv

Rīgas būvvaldes vadītāja vietnieks Cinis iesniedzis atlūgumu

12
Andis Cinis. Foto: Ieva Čīka, LETA

Cinis pēc Zolitūdes traģēdijas uzskata par nepieņemamu palikšanu amatā

Rīgas pilsētas būvvaldes vadītāja vietnieks Andis Cinis, kurš būvvaldes vadītāja pienākumus pildīja no 2008.gada 2.janvāra līdz 2012.gada 23.martam, iesniedzis atlūgumu, aģentūra LETA uzzināja būvvaldē. Cinis atlūgumu iesniedzis 27.novembrī.

“Ņemot vērā notikušo lielveikala “Maxima” sagrūšanu un tai sekojošo traģēdiju, kas prasījusi 54 cilvēku dzīvības, turklāt manu tiešu dalību ar šī objekta būvniecību saistīto dokumentu apritē Rīgas pilsētas būvvaldē, uzskatu par nepieņemamu manu palikšanu ieņemamajā Rīgas pilsētas būvvaldes vadītāja vietnieka amatā. Lūdzu atbrīvot mani no ieņemamā amata un darba Rīgas pilsētas būvvaldē ar 2013.gada 27.novembri,” norādījis Cinis.

Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs, kura atlaišanu Rīgas mēram prasīja domes opozīcija, jo Vircavs savulaik ilgi bijis Būvvaldes priekšnieka vietnieks, atlūgumu ir pieņēmis, un darba tiesiskās attiecības ar Rīgas pilsētas būvvaldi ir izbeigtas.

Cinis bija viena no sešām būvvaldes amatpersonām, kas tika atstādinātas no amata būvvaldē uz Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas laiku.

Rīgas pilsētas būvvaldes kolektīvs izteicis pateicību par ieguldīto darbu un atbalstu, ko Andis Cinis sniedzis Rīgas pilsētas būvvaldei, pildot amata pienākumus.

 

Komentāri (12)

runivs 28.11.2013. 18.16

Visu cieņu!
Tikai to vajadzēja darīt gan Ušakovam, gan viņa ieceltajam Būvvaldes vadītājam.Šajā jomā atstāt diletantus ir sabiedrībai bīstami.

+14
0
Atbildēt

2

    andris902 > runivs 28.11.2013. 21.56

    ….atbildes uz neatbildētajiem jautājumiem:

    Rīgas pilsētas būvvalde ir RĪGAS DOMES PRIEKŠSĒDĒTĀJA PAKĻAUTĪBĀ esoša pašvaldības iestāde, kas koordinē un veic būvniecības procesa pārraudzību un kontroli Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā. Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja kontrolē un pārrauga Rīgas pilsētas būvvaldes darbību. Būvvaldes sastāvā ir Arhitektūras pārvalde, Būvniecības kontroles pārvalde, Pilsētvides dizaina pārvade, Apstādījumu inspekcija un citas struktūrvienības (plašāka informācija sadaļā Būvvaldes struktūra). Būvvaldes darbības mērķis ir veicināt būvniecības pārraudzības procesa vienkāršošanu, caurskatāmību un tā dalībnieku izpratni par esošo kārtību, veidot harmonisku un sabalansētu pilsētvidi un uzraudzīt, lai būvniecības procesi Rīgas pilsētā noritētu likumīgi.

    Rīgas pilsētas būvvaldes darbības mērķi:

    Padarīt neērtu patvaļīgu būvniecību;
    Nodrošināt efektīvas kontroles procedūras;
    Radīt vidi, lai apmeklētājs gūtu pārliecību, ka ir sadzirdēts klientiem draudzīgākajā pašvaldības iestādē.

    Rīgas pilsētas būvvaldes misija:

    Rūpēties, lai būvniecība Rīgas pilsētā notiktu gan ievērojot kvalitatīvas arhitektūras un pilsētvides principus, gan likumīgi, atbilstoši Rīgas teritorijas plānojumam, apbūves noteikumiem un citiem tiesību aktiem.

    Vīzija – šodien un nākotnē:

    Rīgas pilsētas būvvalde ir uzticama un sabiedrībai atvērta iestāde, kurā strādā savas nozares profesionāļi, kuri pieņem argumentētus un pārskatāmus lēmumus harmoniskas pilsētvides attīstībai. Nelikumīgā būvniecība nevar būt iespējama, Būvvaldes darbinieki ir atvērti jaunām idejām un operatīvi novērš nepilnības savā darbā un saskarsmē ar Būvvaldes klientiem.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    andris902 > runivs 28.11.2013. 21.57

    …..turpinājums:

    Būvvaldes galvenie uzdevumi:

    Nodrošināt būvniecības procesa tiesiskumu.
    Izskatīt fizisko un juridisko personu iesniegumus saistībā ar būvniecību, kultūras pieminekļu aizsardzību un vides vizuālo kvalitāti.
    Izskatīt, izvērtēt un sniegt atzinumus, norādījumus par būvniecības iecerēm, izsniegt būvprojektēšanai pieprasītos dokumentus vai noraidīt būvniecības pieteikumus.
    Izskatīt, apstiprināt vai noraidīt būvprojektus.
    Izsniegt būvatļaujas.
    KONTROLĒT BŪVNIECĪBU.
    Organizēt būvobjektu pieņemšanu ekspluatācijā.
    Izskatīt, izvērtēt un sniegt atzinumus, norādījumus par priekšlikumiem vides objektu izvietošanai, izsniegt pieprasītos dokumentus vai noraidīt priekšlikumus vides objektu izvietošanai.
    Izsniegt atļaujas vides objektu izvietošanai.
    Kontrolēt vides objektu izvietošanu.
    Izdot koku ciršanas atļaujas.
    Izsniegt Rīgas pilsētas zemesgrāmatu nodaļai izziņas par jaunbūvju vai nepabeigtās būvniecības objektu faktisko stāvokli teritorijā.
    Pārzināt, koordinēt un noteikt zemes izmantošanas un apbūves kārtību, zemes ierīcību, kultūras pieminekļu aizsardzības un vides vizuālās kvalitātes prasības saskaņā ar Rīgas teritorijas plānojumu un tiesību aktiem.
    Izskatīt un izvērtēt detālplānojumus, zemes ierīcības dokumentus.
    Uzraudzīt un kontrolēt kultūras pieminekļu un aizsargājamo teritoriju attīstību un saglabāšanu.
    Nodrošināt kultūras mantojuma apzināšanu, aizsardzību un saglabāšanu.
    Izstrādāt vides vizuālās noformēšanas prasības, nodrošinot teritorijā esošo kultūras pieminekļu un citu īpaši aizsargājamu objektu saglabāšanu un aizsardzību.
    Pieņem lēmumus par adreses piešķiršanu zemesgabaliem, ēkām un telpu grupām.
    VEIC BŪVNIECĪBAS ĢEODĒZISKO KONTROLI, tai skaitā sagatavo pārbaudes aktus un veic būvniecības darbu atbilstības būvniecības dokumentācijai pārbaudi pirms būvobjekta nodošanas ekspluatācijā.
    Izskata un izvērtē ielu, parku, laukumu un citu pilsētvides objektu nosaukumu piešķiršanas un pārdēvēšanas priekšlikumus.

    2012.gada 10.aprīlī tika veikts Kvalitātes vadības sistēmas pārsertificēšanas audits, ko veica SIA „Bureau Veritas Latvia”, un saņemts starptautiskā standarta LVS EN ISO 9001:2009 sertifikāts. 2006.gada 17.novembrī Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments, tā sastāvā arī Būvvalde, bija viena no pirmajām Rīgas domes institūcijām, kuras Kvalitātes vadības sistēma saņēma starptautiskā standarta LVS EN ISO 9001:2000 sertifikātu, tādējādi apliecinot augstas kvalitātes darba organizāciju un klientu apkalpošanu.

    http://www.rpbv.lv/uploads/Rigas_pilsetas_buvvaldes_Ricibas_plans%202012.pdf

    http://www.rpbv.lv/uploads/BV_pretkorupcijas_plans_BV-13-84-rs.pdf

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

Çriks Rozenfelds 28.11.2013. 19.11

Cinis kārtīgs vīrs. Vienīgais no Būvvaldes, kurš neizvairās no atbildības.
Hmmm… Ušakova kungs tikko paziņoja, ka Būvvaldē viss kārtībā. Kā tad tā? Cinis pats izdomāja, ka nav gan?

+12
-1
Atbildēt

1

    ievuliitis > Çriks Rozenfelds 28.11.2013. 19.39

    “Vienīgais no Būvvaldes, kurš neizvairās no atbildības.”
    Es teiktu – vienīgais no Rīgas Domes.

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

sinergie 29.11.2013. 11.56

A.Cinis ir profesionālis, kurš rīkojās cienījami un atbildīgi.

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu