Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

4
Postošākais taifūns Haijan Filipīnās izraisījis katastrofu — tūkstošiem līķu ielu malās, cilvēki bez pārtikas un dzeramā ūdens. Lai palīdzētu taifūnā cietušajiem, Filipīnām ir nepieciešama teju trešdaļa miljarda dolāru, aplēsusi ANO. Haijan ar vēju ātrumā ap 315 km/h (87,5 m/s) pārgāja pāri Filipīnu Leites un Samaras salām, pārbrāžoties pāri valsts centrālajai daļai, kur dzīvo miljoniem cilvēku, un nodarot plašus postījumus 600 kilometru garā joslā. Pēc ANO aplēsēm, Leites salas Taklobanas pilsētā vien varētu būt gājuši bojā ap 10 000 cilvēku. Bez pajumtes palikuši ap 660 000 cilvēku.

Nedēļas notikumi pasaulē


Soču olimpiskajās spēlēs nākamgad tiks stingri ierobežota fotografēšana.
Žurnālistiem būs aizliegts ar mobilajiem telefoniem fotografēt vai filmēt sportistus un skatītājus – tā varēs zaudēt akreditāciju. Līdz ar to žurnālisti ar foto nevarēs dalīties sociālajos tīklos. Paredzams arī, ka profesionālo fototehniku liegs izmantot skatītājiem.

Krievu performanču mākslinieks Pjotrs Pavļenskis (29) svētdien Maskavas Sarkanajā laukumā izģērbies kails un ar naglu pienaglojis savus sēkliniekus pie bruģa, tā protestējot pret Krievijas sabiedrības apātiju, ka Krievija pārvēršas par «policejisku valsti». Pēc šīs protesta akcijas Pavļenskis ar ātro palīdzību nogādāts slimnīcā, bet pēc tam apcietināts un nogādāts policijas iecirknī.

Igaunija, Latvija un Lietuva veidos kopēju Baltijas valstu bataljonu, lai 2016.gadā tas varētu iesaistīties NATO ātrās reaģēšanas spēkos. Bataljons tiks veidots uz Igaunijas izlūkbataljona bāzes. Latvija un Lietuva bataljonam piešķirs pa vienai kājnieku rotai, kā arī sapieru un prettanku vienības un militāros policistus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu