Tas nekas, ka komats aizgulējās • IR.lv

Tas nekas, ka komats aizgulējās

2
Juris Redisons un Marita Milta ar Elīnu un Edgaru.
Ieva Puķe

Deju uzveduma mēģinājumā tērvetnieka Jura Redisona kolēģi rādīja tekstu: «Marita, precamies?», bet viņš pats kāpa tribīnē bildināt. Nekas tāds Dziesmusvētkos nebija noticis

Vācu valodā runājošs puisis, kas savu latviešu draudzeni – koristi – publiski bildināja Dziesmusvētku noslēguma koncerta emociju karuselī, vairs nekur nav atrodams. Liepājnieks Aigars Kārkliņš no tautas deju ansambļa Banga, kurš bildinājumu iecerētajai izteica deju lielkoncertā, kopā ar «jāvārda» atbildētāju atsacījās no intervijas. Tikai tērvetnieks, tautas deju ansambļa Avots dalībnieks Juris Redisons, lai arī sākumā tikpat izvairīgs un popularitāti nealkstošs, piekrita – pēc tam, kad bija pakonsultējies ar līgavu Maritu Miltu, kas arī dejo Avotā. Juris bildinājumu pamanījās izteikt pirmais no visiem, jau 3.jūlija deju mēģinājumā  –  pirmoreiz Dziesmusvētku vēsturē.

No Laimas reklāmas

Koku ieskautajā Tērvetes daudzdzīvokļu māju pagalmā Juris un Marita nenāk pretī tikai divatā. Viņu savienību nopietnāk kā laulības apliecība jau ir definējuši bērni. Ratiņos guļ sešus mēnešus vecais Edgars, rātni vecākiem pa vidu iet piecgadīgā Elīna. Juris sācis aizdomāties, ka Dziesmusvētkiem viņu ģimenē ir īpaša loma ne jau tāpēc vien, ka abi ar Maritu ir dejotāji ar stāžu, nupat tautas dejas sākusi dejot arī meita Elīna. 

Izpētot informāciju, viņš atskārtis: pats, tāpat kā meita un dēls, ir dzimis Dziesmusvēku gadā. Pirms pieciem gadiem Juris, nesot rokās miniatūrā tautastērpā saģērbtu vecāko atvasi, kas bija tikpat veca kā tagad Edgars, parādē gāja Rīgas Katlakalna jauniešu deju kolektīva rindās. Kāda fotogrāfa tverto kadru ar zilacainajiem, blondajiem tēti un meitu, nekonsultējoties ar ģimeni, savā Dziesmusvētku saldumu reklāmā šogad izmantojusi Laima. Juris pikti nerūc par šādu rīcību, tikai, joprojām nespēdams slēpt pārsteigumu, atceras, kā vietējā veikala pārdevēja viņam iepirkšanās reizē rādījusi krāšņu plakātu ar kaut kur redzētām sejām.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu