Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

6
Bizantija
Kristīne Simsone

 

ooo Bizantija / Byzantium. Savulaik tik populārās Intervijas ar vampīru režisors īrs Nīls Džordans atgriežas asinssūcēju žanrā krietni vien pieticīgāk, taču tik un tā iemanās pārtrumpot pēdējā laikā masām domātās vampīrfilmas. Bizantija tās pārspēj ar saturīgumu, arī par spīti savam brīžam juceklīgajam un notikumiem pārsātinātajam sižetam. Vizuāli glītā un noskaņas pilnā lente par vampīru – mātes un meitas – gaitām un pūliņiem izdzīvot neaizraujas ar klišeju atražošanu. Galvenās lomas Sīrša Ronana (Piedošana) un Džemma Artertone (Valdzinošā Tamāra Drū) spēlē pārliecinoši, filmā ienesot erotismu un emocionalitāti. Domājams, visvairāk novērtēs lielie tīņi. Kino no 2.augusta.

oo RED aģenti 2 / Red 2. 2010.gada atvaļināto spiegu bojevika turpinājums, kura tikpat labi varēja arī nebūt. RED aģentos 2 vairāk par sižeta esamību ir manāma vēlme merkantilos nolūkos ekspluatēt lielisko aktieru sastāvu – Helēnu Mirenu, Džonu Malkoviču un seru Entoniju Hopkinsu. Cik to atļauj filmas sapiņķerētais un ne visai aizraujošais sižets, aktieru sniegums ir cienījams. Vērts skatīties, ja interesē redzēt Džonu Malkoviču spridzinām atejas vai ja vēlaties palūkoties, kā aristokrātiskā un oskarotā Mirena izskatās ar kalašņikovu rokās. No 2.augusta.

oooo Lūzuma punkts / Point Break.Īstens vasaras kino ar komēdijas un noziegumu drāmas vēsmām, tāpat ar dažiem kolorītiem stereotipiem par Kaliforniju un sērfošanu. Lūzuma punkts ir viena no talantīgās režisores Katrīnas Bigelovas agrīnajām filmām, kas 1991.gadā bija īsts hits kases ieņēmumu ziņā, taču tā arī neiesildīja kritiķu sirdis. Filma ir viegli skatāma, spriedze mijas ar pašerpu humoru, galvenajās lomās Kianu Rīvss un Patriks Sveizijs – vēl jauni un dumpīgi. Āra kinoteātrī Kino pagalms 2.augustā, plkst. 22.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu