Rīgā šodien notiks koklētāju ansambļu un deju kolektīvu konkursi • IR.lv

Rīgā šodien notiks koklētāju ansambļu un deju kolektīvu konkursi

25
Dziesmu svētku logo. Foto: F64

Vakarā plkst.18 Lielajā ģildē mazākumtautību kolektīvu koncertuzvedums “Zem vienas debess”. Ieeja bez maksas

Šodien, 1.jūnijā līdztekus dažādiem Dziesmu un deju svētku mēģinājumiem Rīgā notiks divi konkursi, kuros tiks noskaidrots labākais kolektīvs starp koklētāju ansambļiem un deju kolektīviem. Koklētāju ansambļu konkurss notiks no plkst.12 Rīgas Latviešu biedrības namā, un interesenti to varēs apmeklēt bez ieejas maksas, savukārt plkst.13 starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā sāksies deju kolektīvu konkurss, kas arī būs pieejams bez maksas. 

Deju kolektīvu konkursa finālā piedalīsies žūrijas izvirzītie labākie jauniešu un vidējās paaudzes deju kolektīvi, kuri centīsies iegūt labākā kolektīva titulu. 

Savukārt vakarā plkst.18 Lielajā ģildē bezmaksas pasākumā varēs baudīt mazākumtautību kolektīvu koncertuzvedumu “Zem vienas debess”. Uzveduma tēma ir mazākumtautību un latviešu kultūras pārstāvju sadraudzība visdažādākajās izpausmēs. 

XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki Rīgā ar dažādiem maskas un bezmaksas pasākumiem turpināsies līdz 7.jūlijam. Šogad svētkos kopumā piedalīsies 40 600 dalībnieki no dažādām pasaules vietām. Absolūts dalībnieku līderis svētkos ir dejotāji, jo šogad svētkos piedalīsies kopumā 603 deju kolektīvi. Dejas pirms šiem svētkiem ir piedzīvojušas lielu uzplaukumu, jo divu gadu laikā nākuši klāt 100 jauni deju kolektīvi un tie ir ļoti augstā mākslinieciskā kvalitātē. Korus svētkos pārstāvēs 388 kolektīvi, bet trešajā vietā svētkos ir vokālie ansambļi – 224 kolektīvi. Uz XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku maksas pasākumiem līdz šim ir pārdotas jau 78 200 biļetes, taču biļetes joprojām ir pieejamas uz sešiem sarīkojumiem.

Vairāk informācijas svētku mājas lapā

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu