FOTO: Britu karavīriem aizliedz valkāt uniformu sabiedriskās vietās (papildin.) • IR.lv

FOTO: Britu karavīriem aizliedz valkāt uniformu sabiedriskās vietās (papildin.)

143
Ziedi slepkavības vietā. Foto: EPA/LETA

Londonā pēc brutālās slepkavības notikuši pret musulmaņiem vērsti protesti

Pēc trešdien Londonā notikušās britu karavīra slepkavības Lielbritānijas bruņoto spēku pavēlniecība ceturtdien izdevusi rīkojumu, aizliedzot karavīriem turpmāk sabiedriskās vietās valkāt uniformu, vēsta telekanāls “Sky News”, atsaucoties uz savu informācijas avotu.

Britu varasiestādes arī devušas rīkojumu visā Londonas teritorijā pastiprināt drošības režīmu kazarmās un Aizsardzības ministrijas ēku kompleksos.

Londonā pēc brutālās slepkavības, kas notika netālu no armijas kazarmām Vuličā, uzliesmojuši pret musulmaņiem vērsti protesti un atriebības mēģinājumi.

Londonas dienvidaustrumos trešdien ar mačeti bruņoti vīrieši nogalināja kādu cilvēku, kurš saskaņā ar izskanējušo informāciju bijis karavīrs, vēsta LETA/AFP. Aculiecinieki ziņoja, ka uzbrucēji centušies nocirst upurim galvu.

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons pieļāva, ka notikušais varētu būt uzskatāms par terora aktu.

Uzbrucēji – divi gados jauni vīrieši – aresta laikā sašauti un pašreiz atrodas slimnīcā.

Pēc asiņainās slepkavības policija arestējusi divas personas, kas mēģināja sarīkot atriebības uzbrukumus. Braintrī Anglijas dienvidaustrumos arestēts kāds 43 gadus vecs vīrietis, kurš iegāja mošejā ar nazi. “Vietējai mošejai Braintrī uzbruka vīrietis ar nazi un degbumbām. Vīrietis ir arestēts. Neviens nav ievainots,” tviterī ziņoja kāds vietējais likumdevējs.

Arī blakus esošajā Gilingemā pēc asiņainās slepkavības Londonā aizturēts kāds vīrietis, kurš tiek turēts aizdomās par rasistiski motivētu bojājumu nodarīšanu mošejai, informēja policija.

Tikmēr Vuličas dzelzceļa stacijā netālu no slepkavības vietas sapulcējās aptuveni 250 galēji labējās organizācijas Anglijas Aizstāvības līga (EDL) biedri, kas iesaistījās sadursmēs ar policiju.

“Viņi cērt nost mūsu karavīriem galvas. Tas ir islāms. To mēs šodien redzējām,” norādīja EDL līderis Tomijs Robinsons. “Mūsu jaunajai paaudzei skolās tiek mācīts, ka islāms ir miera reliģija. Tā nav. Tā nekad nav bijis. Islāms ir tas, ko jūs redzējāt šodien. Visiem vienreiz pietiek. Jābūt atbildes reakcijai, lai valdība ieklausītos, lai policija ieklausītos, lai saprastu, cik saniknota ir britu sabiedrība,” atzīmēja Robinsons.

Policija izklīdināja pūli nepilnas stundas laikā.

Britu prese šokēta par asiņaino slepkavību Londonā

Vēstot par trešdien Londonā notikušo brutālo slepkavību, kas, iespējams, uzskatāma par terora aktu, britu prese norāda, ka notikušais ir prātam grūti aptverams, bet paudusi pārliecību, ka šis incidents tikai stiprinās sabiedrības atbalstu valsts bruņotajiem spēkiem.

Aculiecinieki ziņoja, ka uzbrucēji centušies nocirst upurim galvu un pēc tam prasījuši, lai apkārtējie viņus filmē un fotografē.

Laikraksts “The Independent” vēsta, ka viens no uzbrucējiem paziņojis, ka slepkavība veikta, atriebjoties par to, ka Lielbritānijas premjerministrs un valdība nosūtījuši karavīrus uz arābu valstīm. Abi vīrieši arestēti un pašreiz atrodas slimnīcā, jo aresta laikā tika sašauti.

Asiņainā slepkavība atspoguļota visos lielākajos britu laikrakstos. Tajos publiskotas notikuma vietā uzņemtās fotogrāfijas un aculiecinieku stāsti. Citēti arī slepkavu izteikumi. “Terors mūsu ielās,” vēsta laikraksts “The Sun“, kas plaši atspoguļojis arī kādas sievietes – divu bērnu mātes – konfrontāciju ar vienu no slepkavām, kurš viņai sacījis, ka vēlas sākt karu Londonā.

“The Sun” norādījis, ka šis uzbrukums ir “gandrīz neticams”, un aicinājis britus apliecināt atbalstu saviem karavīriem. “Šodien mums ir jāmet izaicinājums ekstrēmistiem un jāstāv plecu pie pleca ar mūsu bruņotajiem spēkiem. (..) Mums jāizrāda savs atbalsts vārdos un darbos. Un, ja jūs šodien redzat karavīru, paspiediet viņam roku un pasakiet paldies,” raksta “The Sun”.

Laikraksts “The Daily Telegraph” atbalstījis premjerministra Deivida Kemerona nostāju, ka Lielbritānija nekad nepakļausies teroristu spiedienam. “Ja atklāsies, ka islāmistu teroristi patiešām šaušalīgi atriebušies par Lielbritānijas dalību Irākā un Afganistānā, būs steidzami nepieciešams pārskatīt pašreizējos militārpersonām piemērotos drošības pasākumus,” atzīmējis “The Daily Telegraph”.

“Bet mums būtu arī jāatceras, ka premjerministram ir taisnība. Lielbritānijas ienaidnieki (..) vēlas iznīcināt ne tikai mūsu dzīvības, bet arī vērtības, tostarp mūsu lepnumu un atbalstu bruņotajiem spēkiem. Un tas ir kas tāds, kas viņiem nekad neizdosies,” atzīmējis “The Daily Telegraph”.

(papildināta ar jaunākajām  ziņām)

 

Komentāri (143)

ligakalnina 23.05.2013. 08.34

Ja jau Lielbritānijā imami mošejās drīkst atklāti sludināt rietumiem naidīgu ideoloģiju, saņemot dāsnus valsts pabalstus, un zombēt tādus pašus uz pabalstiem dzīvojošos bezdarbniekus, var tikai pabrīnīties, kāpēc tādu terora aktu nav daudz vairāk.
Un kas Zviedrijā notiek ar Somālijas “bēgļiem”, noziegumu, sevišķi izvarošanu skaits pieaudzis vairākkārtīgi, bet, par to pat rakstīt esot aizliegts.
Nu jau ir pilsētu rajoni, kur pat policija baidās braukt, toties staigājot “islama patruļas”, kas soda sievietes, kas “nepienācīgi” apģērbtas, utt.
Te nu ir piemērs, kā pat vislabākos jēdzienus, kā toleranci un politkorektumu, var novest līdz absurdam.
Bet, tas ir kreiso partiju elektorāts, tāpēc pāri tiem darīt nedrīkst.
Pat izsūtīt nedrīkstot, jo dzimtenē daudzus gaida smagi sodi, tur viņus uzskata par radikāliem un teroristiem, tas nebūs humāni.
Un tas, ka islams nav tikai reliģija, sen skaidrs, islams ir sab. iekārta, dzīvesveids, politskā iekārta, pie kam ļoti agresīva, dabiski, islami ir dažādi, bet, tas jau neattaisno tos radiāļus.
Bet, gan jau tūlīt uzradīsies kādi kreisie politiķi, kā notika Kanādā pēc to čečeņu terorarkta, un sāks birdināt asariņas par nabaga teroristiem, kas, īstenībā, vainīgi neesot, vainīga sabiedrība, kas viņus par tādiem pataisījusi.
Un obligāti stingri jāizmeklē policijas darbs, vai tik policija nav pārsniegusi savas pilnvaras un pielietojusi nepamatotu spēku, kad viņus sašāvusi, daudzām t.s. ctb. aizstāvju organizācijām, kas specializējušās uz noziedznieku un teroristu aizstāvību, atšķirībā no īstām ctb. organizācijām, būs liels darbs.
Nu, acīmredzot, sodu jau saņems, pie kam milzīgi nežēlīgu, līdzīgu Breivikam – sēdēs labiekārtotā kamerā, ar internetu, un visu pārējo, neatceros, baseins tur viņam bija vai nebija.

+20
-4
Atbildēt

27

    tuba76 > ligakalnina 23.05.2013. 13.11

    Fretka, kuri ekstrēmisti ir interesanti? Tie kuri maskējas kā t.s. MC-klubi, futbola huligāni, dažādas nacistu un fašistu partijas un organizācijas?
    Vai zviedru parlamenta partijas Zviedrijas Demokrātu biedri, kas filmē, kā viņi dzērumā bruņojas ar tērauda caurulēm un taisās iet sist imigrantus?
    Labējie ekstrēmisti nemitinās „getto” priekšpilsētās. Viņi organizējas organizācijās, izvērš savu darbību caur saviem mēdijiem, iefiltrējas varas koridoros, pērk nekustamos īpašumus dziļos laukos, kur rīko savas apmācības utml. Vārdu sākot ar sava idejiskā tēva vēlējumu cīnās pret demokrātiju, izmantojot tās metodes. Savulaik Hitlera sarīkotā grautiņa apmērus vēl neviens imigrants Eiropā nav spējis pārtrumpot.

    +6
    -9
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 23.05.2013. 14.12

    ” Tāpēc, dzeri, būsim konsekventi – ja atbalsti šādu krievvalodīgo rīcību Latvijā, nenosodi muslimus Lielbritānijā. Jābūt vienādi tolerantiem pret visiem”
    ————————————————-!
    Citāts no tava komentāra.
    Krievvalodīgie Latvijā neko nespridzina, grautiņus nerīko, un viņu politiskie uzskati ir viņu darīšana, un nav nekas nosodams.
    Vispār, vilkt paralēles starp krievvalodīgajiem Latvijā un musulmaņu radikāļiem ir vienkārši muļķīgi, un šeit neiet runa par viņiem.

    +6
    -9
    Atbildēt

    0

    tuba76 > ligakalnina 23.05.2013. 11.58

    fretka, diemžēl akmeņus met ne tikai uz ugunsdzēsējiem, bet arī ātrajiem un satiksmes autobusiem. Tā nav nekāda jauna problēma. Bet tā ir ļoti sarežģīta problēma, jo tie bari parasti sastāv no pāris nemiera cēlājiem, kas zina ko dara, un bara līdzskrējēju, kam nav īsti izpratnes, kur iesaistījušies. Bet, ja policija dauzīs visus, nemieri un grautiņi pieaugs eksplozīvi un no otras puses – labējie ekstrēmisti arī to vien gaida – iemeslu nemieriem no savas puses. Es piemēram atceros kā kāda ātrās palīdzības brigāde nokļuva savulaik Interfrontes laikā vienā “ruskojažičnih” demonstrācijas vidū – kur radās dramatiska situācija, ko ātrie uztvēra kā draudošu. Toreiz tas likās neiedomājams barbarisms, bet katrā cilvēkā vairāk vai mazāk gruzd nemiernieks un barbars – vieta, laiks un apmēri izvirdumam ir atkarīgi no ārējo apstākļu sakritības un apmēriem.
    Patiesībā līdzsvars un miers jebkurā sabiedrībā ir ļoti trausls – ko rietumnieki mēdz labi apzināties.

    +6
    -8
    Atbildēt

    0

    tuba76 > ligakalnina 23.05.2013. 13.15

    morgenstern – uz to var atbildēt tikai uzaicinot izlasīt vakardien publicēto rakstu http://www.ir.lv/2013/5/22/pasciena-atkariba-un-briviba-latviesu-sabiedriba-arsta-skatijuma

    +5
    -6
    Atbildēt

    0

    janis17 > ligakalnina 23.05.2013. 14.25

    Cinīti, tā džera kaite ir viņam hroniska. “Viens likums, viena taisnība visiem” uz šo “liberāli” neattiecas…

    +7
    -8
    Atbildēt

    0

    Andris > ligakalnina 23.05.2013. 10.17

    > dzeris49: “Lielbritānijā imami mošejās drīkst atklāti sludināt rietumiem naidīgu ideoloģiju”

    Vai Jūs pats nemanāt, ka esat nedaudz nekonsekvents? – pats taču ne vienu reizi vien IRšiem atgādinājāt, ka demokrātiskā sabiedrībā visi viedokļi ir respektējami, ka iestāties pret ekstrēmu viedokļu paušanu ir absolūta tumsonība? Jā, Jūs pieminētajā situācijā imams taču tiksi SLUDINA, tātad viss kārtībā, taču vai Jums nešķiet, ka no vārdiem līdz darbiem mēdz būt tikai viens ļoti sīks solītis? – viens sēj sēklu, otrs ķeras pie ideoloģijas īstenošanas. Arī ar līdzekļiem, kas normālā sabiedrībā nav pieņemami. Lai gan… ko nu kurš uzskata par normālu sabiedrību.

    +14
    -14
    Atbildēt

    0

    Gaisma; Enģelis > ligakalnina 23.05.2013. 13.35

    :Vita
    Un kas no šī pretrunīgā un visai apjomīgā raksta man būtu īpaši jāliek aiz auss;))

    +6
    -5
    Atbildēt

    0

    ineta_rr > ligakalnina 23.05.2013. 14.30

    Kopumā piekrītu dzerim, tikai ar to zvaigžņoto cietumu sistēmu gan vajadzētu lepoties – Eiropa tomēr vairs nav tādi mežoņi kā pārējā pasaule, kurai patīk pazemot un mocīt cilvēkus. Ja vēl lietuvieši prastos notīrīt savu kauna traipu…

    +6
    -5
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > ligakalnina 23.05.2013. 11.10

    dzeris49: “Lielbritānijā imami mošejās drīkst atklāti sludināt rietumiem naidīgu ideoloģiju” – tieši to pašu dara krievvalodīgie okupanti un civilokupanti Latvijā. Tāpēc, dzeri, būsim konsekventi – ja atbalsti šādu krievvalodīgo rīcību Latvijā, nenosodi muslimus Lielbritānijā. Jābūt vienādi tolerantiem pret visiem!

    +12
    -10
    Atbildēt

    0

    Andris > ligakalnina 23.05.2013. 13.41

    > dzeris49: „salīdzināt Latvijas krievus un Rietumu radikālos musulmaņus neizskatās visai korekti.”
    Sirsnīgs lūgums: parādiet man vietu komentā, kur es būtu minējis vārdus „krievs”, „mazais zaļais cilvēciņš” utt. Nez kāpēc neatceros. Ir runa par principu – vai nu tas (ietverot arī viedokli/ideoloģiju, kas „aicina uz vardarbību”) ir universāls kā aksioma un pierādījumu neprasa, vai arī pieejai jābūt diferencētai. Šķiet, ka ne onkulis Džo pats kādam šaujamo pie galvas lika vai vagonos sēdināja, ne Hitlers kādu pats nometnēs spundēja, ne Mao Tjaņaņmiņā tankā sēdēja, cilvēkus šķaidot: viedoklis, kas pārtapis varas ideoloģijā, sagandējot pasauli.

    „Radikālais islams ir absolūti naidīgs visai Rietumu kultūrai un civilizācijai, un atklāti sludina, ka tā mērķis ir šo kultūru iznīcināt”
    Arī tas ir viedoklis. Jūsu viedoklis. Pieļauju, ka radikālislāmistiem nepieņemams. Kur palikusi Jūsu tolerance un viedokļu absolūtais plurālisms, ja tas sāk konfliktēt ar Jūsu skatījumu? :-)

    +7
    -5
    Atbildēt

    0

    Gaisma; Enģelis > ligakalnina 23.05.2013. 10.27

    :fretka
    nereaģē uz “parastu” dedzināšanu
    —————-
    Kā to saprast? Tagad policija un ugunsdzēsēji reaģēs tikai uz dzīvojamo ēku dedzināšanu, bet mašīnas un šķūnīšus tikai kaut kad iegrāmatos?

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 23.05.2013. 14.37

    Mocīt jau nevajag, bet, radīt kūrorta apstākļus tādiem kā Breiviks arī nevajadzētu.

    +9
    -5
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > ligakalnina 23.05.2013. 13.20

    Vita, neviena no Jūsu minētajām organizācijām man nav “interesanta”, es vienkārši palūdzu Jums norādi uz zviedru labējo ekstrēmistu pastrādāto noziegumu aprakstu. Ir taču viņi organizētā grupā pastrādājuši kādu smagu noziegumu, vai ne? Kur, kad, kura organizācija?
    Jau iepriekš pateicos.

    +10
    -6
    Atbildēt

    0

    tuba76 > ligakalnina 23.05.2013. 11.11

    fretka, to dzirdēju rīta ziņās – par taktikas maiņu. Kā es dzirdēju zviedru ziņās taktikas maiņa bija domāta tā, ka policija ir sapratusi, ka dedzināts tiek, lai provocētu policiju. Policija pielieto ofensīvāku taktiku,cenšoties apcietināt lielāku skaitu nemiera cēlājus, un pastiprinot savu klātbūtni uz ielām. Bet ugunsgrēkus starp citu dzēš ugunsdzēsēji nevis policija.

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > ligakalnina 23.05.2013. 11.19

    Vita: ugunsgrēkus starp citu dzēš ugunsdzēsēji nevis policija
    ——
    To pat es saprotu :)
    Tik baidos, ka bez policijas palīdzības tie ugunsdzēsēji vispār netiek līdz ugunsgrēka vietai. Droši vien esat lasījusi šo:
    http://www.svd.se/nyheter/stockholm/brandman-varfor-gor-ni-sa-har-mot-mig_8201186.svd
    (kāds ugunsdzēsējs žēlīgi apelē pie uzbrucēju sirdsapziņas)

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

    tuba76 > ligakalnina 23.05.2013. 09.42

    Malme ir no tām zviedru pilsētām, kur koncentrējas lielākais skaits imigrantu un kura arī izceļas ar imigrantu apvidiem raksturīgajām problēmām. Kas protams ir loģiski. Arī grautiņi visbiežāk notiek Malmē. Kad uzzināju, ka Eirovīzija notiks Malmē – nenoliegšu, ka domāju – kā kārtības sargātāji nodrošinās, ka kāds nemēģinās izmantot pasaules mēdiju koncentrāciju kā politisku ruporu ekstrēmiskiem uzskatiem. Dzirdēju interviju ar atbildīgo policijas pārstāvi, kur žurnālisti uzdeva tieši tādus jautājumus. Policijas pārstāvja miers un pārliecība par to, ka viss būs labi, šaubas patiesībā nemazināja – drīzāk modināja neticību un bažas par naivumu. Kaut man ir neliela pieredze no tā, cik nopietna un atbildīga ir zviedru policija šādos gadījumos. Bet tad viņš pateica teikumu, kas bažas nodzēsa gandrīz pilnīgi – uz ielām Malmē Eirovīzijas dienās ir daudz pieaugušo – kad pieaugušie ir starp jauniešiem, tad jaunieši ir mierīgāki. Arī Stokholmas priekšpilsētā Husbijā pēdējo dienu grautiņi pierāvās, kad naktī savas gaitas uzsāka nattvandring – nakts staigāšana, ko veic brīvprātīgie pieaugušie – bieži vecāki. Kuru galvenais mērķis ir atrasties vietās, kurās mēdz pulcēties jaunieši, uzklausīt, runāties, uzturēt dialogu un palīdzēt vajadzības gadījumā. Bez liekas moralizēšanas, bet ar daudz cilvēcības.

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

    grislits > ligakalnina 23.05.2013. 13.27

    Tādām Vitām mīļāki un attaisnojamāki ir musulmaņi, kas sit, dedzina, varo vai griež galvas nost, jo viņi redz esot jāizprot, nevis tie, kas sludina, ka tādi varotāji un griezēji būtu izraidāmi un nelaižami iekšā, pat ja ar ne visai tolerantām metodēm.

    Tas, ka šiem labējiem ir kāds video, kur GATAVOJAS sist musulmaņus (bet tā arī nav situši), ir smagāks noziegums, nekā SIŠANA, DEDZINĀŠANA un GALVU GRIEŠANA, ko musulmaņi reāli dara.

    +11
    -6
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > ligakalnina 23.05.2013. 12.18

    Vita, vai Jums, lūdzu, būtu kāda norāde uz labējo ekstrēmistu pastrādātiem noziegumiem Zviedrijā? Kaut kas līdzīgs šai Stokholmas demolēšanai…

    +10
    -4
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 23.05.2013. 11.28

    ciniitis – salīdzināt Latvijas krievus un Rietumu radikālos musulmaņus neizskatās visai korekti.
    Latviešiem un krieviem gan kultūrā, gan mentalitātē vairāk kopīga, nekā atšķirīgā, atšķirības, pārsvarā, tikai politiskajos uzskatos.
    Radikālais islams ir absolūti naidīgs visai Rietumu kultūrai un civilizācijai, un atklāti sludina, ka tā mērķis ir šo kultūru iznīcināt, pie kam izmantojot šim mērķim Rietumiem raksturīgas vērtības – vārda brīvību, uzskatu brīvību, toleranci, utt.

    +15
    -9
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > ligakalnina 23.05.2013. 10.41

    > morgenstern
    Pielinkotajā ziņā Stokholmas policijas pārstāvis vēstī Zviedrijas preses aģentūrai TT, ka tagad policija centīšoties izvairīties no tiešas konfrontācijas ar jauniešu bandām. Mazāki ugunsgrēki, kas neesot “bīstami”, netikšot dzēsti, jo tiekot izraisīti, lai pievilinātu policiju.
    Kopš plkst. 18.00 trešdienas vakarā Stokholmas ugunsdzēsēji esot izsaukti uz 80 ugunsgrēkiem.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > ligakalnina 23.05.2013. 13.01

    Lūk, kur zviedru kreisie ekstrēmisti (t.s. Revolucionārā fronte) demolē kāda “fašista” māju
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qHyY-ou28r8

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

    Gaisma; Enģelis > ligakalnina 23.05.2013. 10.57

    :fretka
    Nu jā. Ja pareizi saprotu Zviedrijas likumdošanu, tad automašīnas īpašnieks, kurš viņa īpašuma dedzinātājus atskaldītu ar beisbola nūju, dabūtu bargi sēdēt;)

    Varbūt tā vieta, kur es dzīvoju nav pati labākā uz zemeslodes, tomēr tādi dedzinātāji še atrautos pa pilnu klapi..

    +12
    -2
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 23.05.2013. 10.42

    ciniitis – laikam, es neprecīzi izteicos.
    Nevis sludina naidīgu Rietumiem ideoloģiju, bet, bieži vien, atklāti aicina cīnīties pret “neticīgajiem”, aicina uz vardarbību, sludina, ka nogalināt neticīgos nav nekāds grēks, un tādā garā.
    Ideoloģiju, dabiski, sludināt drīkst jebkuru, vārda brīvība pāri visam, aicināšana uz vardarbību ir pavisam kas cits.
    Kaut, Anglijas tiesas arī to tulkojot kā vārda brīvību, un tos imamus attaisnojot.

    +15
    -4
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > ligakalnina 23.05.2013. 08.47

    par to tu dzeri vari pilnīgi neraizēties, vari gulēt mierīgi kamēr mūsu Latvijā ir krievu/sovietu mentalitāte, kur mellais var dabūt pa koko tikai par to ka viņš ir mells un pediņus var izlamāt ne tikai maskačkā, bet arī IR portālā, kā saka dziesmā: Tev latvietei nav jābaidās jo upmalā stāv utainais [un ombross]

    +16
    -4
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > ligakalnina 23.05.2013. 10.15

    Jums, Vita, Zviedrijā tā “nattvandring” noteikti ir labāk izprotama, bet mani, godīgi sakot, pārsteidza Stokholmas policijas pārstāvja paziņojums aģentūrai TT par to, ka policija esot mainījusi taktiku nemieros, kas ilgst jau ceturto nakti no vietas, un vairs nereaģējot uz dedzināšanām, kas “neesot bīstamas”.
    Kā lasu, šai taktikai ir rezultāti – ja jau policija nereaģē uz “parastu” dedzināšanu, tad sāk dedzināt policijas iecirkņus…
    http://svenska.yle.fi/artikel/2013/05/23/polisen-byter-taktik-da-upploppen-i-stockholm-fortsatter

    +17
    -3
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 23.05.2013. 12.54

    Atkal jau – vainīgi kādi pāris musinātāji, pārējie – “upuri”, utt., tipa, vainīga sabiedrība, nevis dedzinātāji.
    Šī te tolerance pret absolūti atsaldētu publiku, kas par to atklāti ņirdz, veicina visatļautību, ir nāves spriedums ja ne rietumu kultūrai, tad, civilizācijai noteikti.
    Tiesības bez atbildības ir tas pats kas auto bez bremzēm.
    Reiz Vācijā kādi mani paziņas, kā viņi stāstīja, nedaudz paņēma aiz krāgas kādus pāris citādas ādas krāsas jauniešus, kas tur ālējās vilcienā, un nolika tos pie vietas, tiem bija mutes vaļā par tādu nekaunību, jo “minoritātes” aiztikt nedrīkstot, tas ir rasisms.
    Viss tas vagons kautrīgi nolaida acis un klusēja, kad šie tur ārdījās, vēlāk tam paziņam pastāstīja, ka policija par tādu lietu varot piešūt rasismu, vardarbību pret nepilngadīgajiem, un ko tur vēl, cik tālu tad vēl var iet?

    +19
    -4
    Atbildēt

    0

    Gaisma; Enģelis > ligakalnina 23.05.2013. 12.34

    :Vita
    Zini, es ar kad biju sīks, arī vienā tādā barā biju. Ar cingulīšiem pa autobusu metām. Tad lūk, kad šoferis vienu kverpi noķēra un viegli iekaustīja, tad visi meta šai izklaidei mieru.

    Problēma izrādījās viena – nesodāmības sajūta, ko zviedri ar savu tolerastiju tikai palielina.

    +20
    -4
    Atbildēt

    0

grislits 23.05.2013. 13.36

Nē, nu tas jau vispār ir absurds – viņi aizliedz karavīriem formas valkāt sabiedriskās vietās. Kāda būs nākamā savu baiļu un piekāpšanās demonstrēšana no britu puses?

+16
-2
Atbildēt

1

    Gaisma; Enģelis > grislits 23.05.2013. 13.52

    :roberts_j
    Kāda būs nākamā savu baiļu un piekāpšanās demonstrēšana
    ————–
    Tieši tā! Tie cilvēki (britu varasiestādes) nespēj apjēgt to, ko zin katrs “rajona” iedzīvotājs: jebkura vājuma izpausme ir signāls uzbrukumam.

    +14
    0
    Atbildēt

    0

ligakalnina 23.05.2013. 13.55

Nākamais solis būtu pavēle britu sievietēm valkāt hidžabus, lai nekaitinātu teroristus, un neveicinātu izvarošanas, utt.
Pilnīgākais absurds, briti vēl arvien nesaprot, ka šie islamisti saprot tikai spēka valodu, un tolerance tiem nozīmē vājumu, neko citu.
Kamerons runā vienu, dara pilnīgi pretējo, kaut, pamato to ar militarpersonu drošību.

+16
-3
Atbildēt

13

    ligakalnina > ligakalnina 23.05.2013. 14.15

    Mēs te par musulmaņu radikāļiem vai Latvijas krieviem, tie ir absolūti nesalīdzināmi lielumi.

    +6
    -8
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > ligakalnina 23.05.2013. 16.27

    Dzeris: “Un ko tev tie svinētāji dara – kādu izvaro, ko spridzina, rīko grautiņus?” – viņi to jau ir izdarījuši.

    +6
    -7
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 23.05.2013. 15.20

    Un ko tev tie svinētāji dara – kādu izvaro, ko spridzina, rīko grautiņus?
    Izskatās, nav vērts turpmāk tev ko pierādīt, ja neesi spējīgs saprast atšķirību starp ideoloģiju un politiskajiem uzskatiem, kas var būt jebkāda, par to netiesā, un terorismu un cilvēku reālu nogalināšanu.
    Tiesā par reāliem noziegumiem, nevis par uzskatiem, izskatās, tev šīs demokrātijas pamatpostulāts nekad nebūs saprotams.

    +8
    -9
    Atbildēt

    0

    Signija Aizpuriete > ligakalnina 23.05.2013. 14.59

    ———
    Gan jau būs iespēja salīdzināt, tad varēs slavēt modernos Rietumus vēl vairāk.
    Uz priekšu, uz pilnīgu saplūšanu ar ES kodolu!

    http://www.youtube.com/watch?v=o1tj2zJ2Wvg

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ineta_rr > ligakalnina 23.05.2013. 14.51

    Taisnība, tanku tajos laikos vēl nebija: http://en.wikipedia.org/wiki/Alhambra

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    grislits > ligakalnina 23.05.2013. 15.50

    dzeri, vai tiešām nesaprotui, ka tad, kad jau ideoloģijas ietekmē aiziet līdz slepkavošanai un galvu griešanai, ka tad jau ir par vēlu?

    Lai musulmaņi savu islamu sludina savās zemēs, un krievi savu 9. maiju svin savā zemē. Tas būtu tikai normāli, ja Eiropā beidzos saprastu, ka svešu ideoloģiju sludināšana ir jāierobežo, kaut vai tikai tādēļ, lai nosargātu sevi. Ar ideoloģiju viss sākas, tas ir pirmais solītis, kam seko vēlāk arī vardarbība un vietējās ideoloģijas iznīcināšana ātrākā vai lēnākā laika posmā.

    +7
    -6
    Atbildēt

    0

    janis17 > ligakalnina 23.05.2013. 16.10

    dzeri, tie bērni un sievietes, kas redzami foto ir ideoloģija, uzskati vai noziegums???? Kurš ir tiesāts par šo noziegumu???? Kurš svin šo noziegumu?????

    LR Krimināllikums
    20.pants. Līdzdalība

    (1) Par līdzdalību uzskatāma apzināta darbība vai bezdarbība, ar kuru persona (līdzdalībnieks) kopīgi ar citu personu (izdarītāju) piedalījusies tīša noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, bet pati nav bijusi tā tiešā izdarītāja. Noziedzīga nodarījuma līdzdalībnieki ir organizētāji, uzkūdītāji, atbalstītāji.

    (2) Par organizētāju uzskatāma persona, kas noziedzīga nodarījuma izdarīšanu organizējusi vai vadījusi.

    (3) Par uzkūdītāju uzskatāma persona, kas pamudinājusi citu personu izdarīt noziedzīgu nodarījumu.

    (4) Par atbalstītāju uzskatāma persona, kas apzināti veicinājusi noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, dodot padomus, norādījumus, līdzekļus vai novēršot šķēršļus tā izdarīšanai, kā arī persona, kas iepriekš apsolījusi noslēpt noziedzīga nodarījuma izdarītāju vai līdzdalībnieku, noziedzīga nodarījuma izdarīšanas rīkus un līdzekļus, noziedzīga nodarījuma pēdas vai noziedzīgā kārtā iegūtos priekšmetus vai arī iepriekš apsolījusi iegādāties vai realizēt šādus priekšmetus.

    (5) Līdzdalībnieks noziedzīgos nodarījumos saucams pie atbildības saskaņā ar to pašu šā likuma pantu, kas paredz izdarītāja atbildību.

    (6) Individuālās noziedzīga nodarījuma sastāva pazīmes, kas attiecas uz noziedzīga nodarījuma izdarītāju vai līdzdalībnieku, neietekmē citu dalībnieku vai līdzdalībnieku atbildību.

    (7) Ja līdzdalībnieks nav apzinājies kādu no izdarītāja un citu līdzdalībnieku izdarītajiem noziedzīgajiem nodarījumiem, viņš par tiem nav saucams pie kriminālatbildības.

    (8) Ja izdarītājs noziegumu nav izdarījis līdz galam no viņa gribas neatkarīgu iemeslu dēļ, līdzdalībnieki ir atbildīgi par līdzdalību attiecīgā nozieguma mēģinājumā. Ja izdarītājs nav uzsācis nozieguma izdarīšanu, līdzdalībnieki ir atbildīgi par sagatavošanos attiecīgajam noziegumam.

    (9) Organizētāja un uzkūdītāja labprātīga atteikšanās no noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas līdz galam uzskatāma par tādu tikai tajos gadījumos, kad viņi savlaicīgi darījuši visu iespējamo, lai novērstu ar viņu līdzdalību iecerētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu, un šis nodarījums nav izdarīts. Atbalstītājs nav saucams pie kriminālatbildības, ja viņš līdz noziedzīgā nodarījuma uzsākšanai labprātīgi atteicies sniegt apsolīto palīdzību.

    +9
    -8
    Atbildēt

    0

    janis17 > ligakalnina 23.05.2013. 15.11

    dzeris49 Mēs te par musulmaņu radikāļiem vai Latvijas krieviem, tie ir absolūti nesalīdzināmi lielumi. _______________________________________________________
    Viens likums, viena taisnība visiem!!! Tie ir absolūti salīdzināmi lielumi!!!! Šie Latvijas krievi lopiski SVIN savu vecāku “pobedu”, kuras sastāvdaļa ir arī šis:
    http://www.diena.lv/sabiedriba/zinas/melnais-14-junijs-lai-runa-baiga-gada-fotodokumenti-13888300

    Neviens to nav nožēlojis, neviens par to nav atvainojies!!! NEVIENS no 9.maija šodienas svinētājiem PAT NEGRASĀS saprast to, ko patiesībā nodarījuši!!! Tā bija un IR cilvēcei naidīga ideoloģija, kura noslepkavojusi tūkstošreiz vairāk par islāmistiem, bet tu TĒLO AKLO!!!
    Viņi to nesaprotot un atbalstot IR LĪDZVAINĪGI!!!!

    +9
    -6
    Atbildēt

    0

    janis17 > ligakalnina 23.05.2013. 15.19

    roberts_j Tas nekas, ka krievi galvas negriež, mentālā attieksme ir tieši tāda pat kā musulmaņiem – viņi neieredz mūs, mūsu dzīves kārtību, mūsu tradīcijas u.t.t., vienīgi ir nedaudz civilizētāki par musulmaņiem. ________________________________________________________________
    Robert, tu pārspīlē!!! Nav viņi civilizētāki!
    http://russkieland.files.wordpress.com/2009/05/9th-prussia.jpg?w=300&h=225&h=225

    +10
    -6
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 23.05.2013. 20.44

    Ja Eiropa ierobežos vārda un uzskatu brīvību, tā vairs nebūs Eiropa, bet Irāna vai Ziemeļkoreja, tādu tev vajag to Eiropu?
    Brīvība, vispār, rada zināmas neērtības, klusu un mierīgi ir tikai kādā cietuma kamerā.
    Jāsoda nevis par vārdiem, bet darbiem, ja kas būtu jāierobežo – aicinājumus uz vardarbībui un islamistu ksenofobiskos sprediķus, problēma ir tur, ka Eiropā, nezin kāpēc, par ksenofobiem uzskata tikai eiropiešus, kam nepatīk musulmaņi vai vēl kādi, musulmaņus, kas atklāti sludina, ka visi pārējie ir neticīgie, kuri jāiznīcina, un visur jānodibina šariats, par ksenofobiem neuzskata, un arī netoleranci tiem nepārmet.
    Problēma ir nevis Eiropas vērtībās, bet, Eiropas politiķos, kuri atkarīgi no musulmaņu elektorāta un bailīgi, tāpēc izmanto politkorektuma un tolerances jēdzienus kā tādu vairogu, aiz kura var noslēpties un izlikties neredzam, kas, reāli, notiek, un par to vispār nerunāt, nu jau arī kā cenzūru, jo par daudz ko politkorektuma dēļ vairs pat žurnalisti un policija nedrīkst runāt.

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

    grislits > ligakalnina 23.05.2013. 14.26

    dzeri, savā attieksmē pret pamatiedzīvotājiem un valsti, kurā dzīvo, pat ļoti ir salīdzināmi.

    Tas nekas, ka krievi galvas negriež, mentālā attieksme ir tieši tāda pat kā musulmaņiem – viņi neieredz mūs, mūsu dzīves kārtību, mūsu tradīcijas u.t.t., vienīgi ir nedaudz civilizētāki par musulmaņiem.

    +10
    -6
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > ligakalnina 23.05.2013. 14.22

    Piekrītu Džerim.
    Nevienā Eiropas valstī nav iebrukusi musulmaņu radikāļu armija ar tankiem.

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    grislits > ligakalnina 23.05.2013. 14.02

    dzeris49: Pilnīgākais absurds, briti vēl arvien nesaprot, ka šie islamisti saprot tikai spēka valodu, un tolerance tiem nozīmē vājumu, neko citu.
    ____________________

    Lai arī kulturāli un mentāli krievi it kā ir tuvāki mums nekā musulmaņiem, bet uz šeit dzīvojošajiem krieviem, īpaši sovokiem, ir attiecināms tieši tas pats, ko teicāt par musulmaņiem – tie saprot tikai spēka valodu, un tolerance tiem nozīmē vājumu, neko citu.

    +12
    -5
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu