Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

7
Tumsā: Zvaigžņu ceļš
Kristīne Simsone

 

ooo Lielais Getsbijs / The Great Gatsby. Bazs Lurmens, kas allaž savās filmās ir izcēlies ar plašu vērienu, šāgada Kannu kinofestivālu atklājošajā Lielajā Getsbijā ir ieslīdzis pārmērībās. Režisora vizuālā pasaule ir krāšņuma pārpildīta, taču šoreiz nianšu pārpilnību papildina sintētiski, 3D izrādīšanai paredzēti attēli, kas laupa jebkādu realitātes un īstuma sajūtu, brīžam radot iespaidu par uzspēlētu teatralitāti. Lai gan glamurizēti un vizuāli hiperbolizēti, Ficdžeralda leģendārais romāns tomēr ir izklāstīts saistoši. Plašu kameras kustību pārbagātais Lielais Getsbijs atgādina fantāzijas kino – Lurmens ir radījis mākslas filmu, kas runā multipleksu izklaides produktu valodā. Drosmīgs un ambiciozs literatūrklasikas ekranizējums, kura epicentrā, kā vienmēr, lieliskais Leonardo di Kaprio, bet fonā mūzikas ķausis no repa līdz popam. Kino no 17.maija.

oooo Tumsā: Zvaigžņu ceļš / Star Trek Into Darkness. Nav jābūt fantastikas žanra cienītājam, lai spētu novērtēt režisora un producenta Dž.Dž.Abramsa talantu – pēc vairāk nekā 30 gadus kinematogrāfā bružātās Zvaigžņu ceļa franšīzes un ļoti veiksmīgas paša uzņemtas priekšteces viņam vēl aizvien izdodas noturēt nedalītu skatītāja uzmanību. Zvaigžņu ceļa jaunākā filma lepojas ar smalki nostrādātu vizuālo pasauli, kurā veiksmīgi integrēta gūzma specefektu, arī labi konstruēts, pietiekami spriedzes pilns sižeta izklāsts. Kvalitatīva izklaide. Kino no 17.maija, kinoteātrī Kino Citadele un Cinamon no 10.maija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu