Pēterbaznīcā atklāta Pasaules preses fotogrāfijas izstāde • IR.lv

Pēterbaznīcā atklāta Pasaules preses fotogrāfijas izstāde

29
"Pasaules preses fotogrāfijas Gada fotogrāfijas 2012" balvas ieguvēja Pols Hansena fotogrāfija.

Izstādes laikā Rīgā ar publisku lekciju uzstāsies “Pasaules preses fotogrāfijas Gada fotogrāfijas 2012” balvas ieguvējs Pols Hansens

No 14.maija līdz 2.jūnijam Rīgā, Svētā Pētera baznīcā, apskatāma prestižā ceļojošā pasaules preses fotogrāfijas (World Press Photo 2013) izstāde, raksta aģentūra LETA. Šī ceļojošajā izstāde ir unikāla, jo aptuveni 200 ikgadējā preses fotokonkursā godalgotās fotogrāfijas apceļo 100 pasaules lielpilsētas. 

Šā gada Pasaules preses fotogrāfiju konkursā piedalījās fotogrāfi no 124 valstīm, kas žūrijas vērtējumam iesniedza vairāk nekā 100 000 fotogrāfijas. Konkursā godalgotās fotogrāfijas atspoguļo izcilāko un radošāko mūsdienu fotožurnālistiku deviņās kategorijās – tie ir gan ziņu attēli, gan portreti, ikdienas dzīves skati, dabas un sporta foto. Labāko attēlu izstāde veicina diskusijas sabiedrībā par globāli aktuāliem jautājumiem un iepriekšējā gada svarīgākajiem notikumiem. 

Šogad pirmo reizi kopš 1991.gada Pasaules preses fotogrāfijas izstāde būs apskatāma Rīgā. Izstādes laikā Rīgā ar publisku lekciju uzstāsies “Pasaules preses fotogrāfijas Gada fotogrāfijas 2012” balvas ieguvējs Pols Hansens. 

Līdztekus izstādei Borisa un Ināras Teterevu fonda mākslas programmas “Tete-a-Tete” 20 epizodēs norisināsies arī vērienīga fotožurnālistikas izglītības programma. Tās laikā kinoteātrī “Splendid Palace” ar publiskām lekcijām uzstāsies Hansens, kā arī uzvarētāji sporta kategorijā Jans Grarups un portretu kategorijā Stefans Vanfleterens. Rīgā notiks arī meistarklase un portfolio skate vietējiem fotožurnālistiem, kā arī izglītojoša programma vidusskolēniem par medijiem un fotožurnālistiku. 

Izstādi Rīgā organizē biedrība “ISSP” un biedrība “Ascendum”.

Vairāk informācijas www.worldpressphoto.lv

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu