Mīlestība Arkādijā • IR.lv

Mīlestība Arkādijā

6
Ervīns Krūmiņš un Ēriks Zīle. Edgara un Kristīnes figūras ar zirgu. (Ģimeniskuma simbols.)

Rīga dažus soļus ārpus centra ir noplukusi, bet dome plāno jaunas bezjēdzīgas grabažas Pārdaugavā

Rīgas domes mājaslapā lasu, ka noslēdzies ideju konkurss par Mīlestības alejas izveidi Arkādijas parkā, un uzzinu arī to, ka iecere veidot šādu objektu radusies Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājam Vjačeslavam Stepaņenko.

Pirmais, ko sev vaicāju, – kādu problēmu un ar kādām metodēm ir nolemts risināt šajā situācijā? Lasot saprotu, ka pie vainas jaunlaulātie. Noprotu, ka tas saistīts ar atslēgām, ko daudzi karina pie tiltu margām kā mūžīgas mīlestības un uzticības apliecinājumu, un tas sagādā milzu raizes minētajai Rīgas domes komitejai.

Man ir svešas un nesaprotamas dažu sabiedrības grupu kāzu svinēšanas tradīcijas, taču es tās nenoliedzu un patlaban to redzamā izpausme mani netraucē – uz to raugos kā uz subkultūras izpausmi. Ja Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja šajā situācijā saredz galveno problēmu, tad jājautā, vai domnieki piedāvā labāko risinājumu. Esmu pārliecināts, ka ne.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu