Pilnīgs vāks • IR.lv

Pilnīgs vāks

4
Bijusī Laimiņas vadītāja Ingrīda Krivāne (no kreisās) ar savu pēcteci Daigu Rubeni joprojām pārdzīvo negadījumu ar meitenīti. Arī bērnudārza rotaļu laukuma inventārs vairs neliekas drošs, tas apvilkts lentēm
Ieva Puķe

Ja kāds bērnudārzā apzog kanalizācijas aku un tur iekrīt bērns, vainīgs ir vadītājs, kurš zādzību nav pamanījis. Ingrīdai Krivānei ar šādu fiasko beidzās 21 darba gads Vecmīlgrāvja bērnudārzā Laimiņa

Bērnudārzs Laimiņa dienas vidū ir kluss. Pusdienlaiku guļ Atspolītes, Ņigu ņegu, Irbītes, Incīši, Mākonīši, Laumiņas, Ausmiņas – 136 bērni septiņās grupiņās. Tukšs ir arī rotaļlaukums. Laikmetīgi modernie materiāli mijas ar zemē ieraktajām autoriepām, arī pārkrāsotiem metāla rīkiem, kas šeit ir kopš bērnudārza celšanas 1989.gadā. Sirreāli. Mūsu ciemošanās dienā nav gandrīz nevienas ierīces, kas nebūtu aptīta pabalojušām svītrainām lentēm.

Apledojums! Par brīdinājuma marķējumu uzstājot medmāsa, skaidro divas dāmas, kas kopā ar mani iznākušas bērnudārza teritorijā. Ingrīda Krivāne šurp atsteigusies pēc mana lūguma: pagājusī nedēļa bija pirmā, kopš viņa vairs nevada Laimiņu. Tomēr ilgais priekšnieces laiks dara savu – viņa pat mēteli pakar nevis darbinieku atpūtas telpā, bet vadītājas kabinetā.

Kadru noturība Laimiņā līdz šim bijusi fenomenāla. Metodiķe Daiga Rubene, kura nule izsludinātā vadītājas konkursa laikā izpilda viņas pienākumus, šeit savulaik ienākusi kā auklīte. Audzinātāja Kristīne braukā no Iecavas. Stunda līdz Rīgas centram un vēl 40 minūtes līdz Vecmīlgrāvim. Dārgi un tālu, bet kolektīvs un bērni viņai esot ļoti mīļi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu