Muldētāju vasara • IR.lv

Muldētāju vasara

4
Aivars Ozoliņš

Pašvaldību vēlēšanu iznākums Rīgā var būtiski ietekmēt valdības nākotni

Līdz pašvaldību vēlēšanām atlikušas sešas nedēļas. To iznākums Rīgā var būtiski ietekmēt arī valdības turpmāko likteni. Taču varas pretendentu kustības sabiedriskajā telpā atgādina lēnīgu grozīšanos biezā ķīselī, kas pašiem ir pamatīgi apnicis. Pagurums vai gatavošanās pēdējam izrāvienam?

 Aizraujošu priekšvēlēšanu ideju sacensību laikam gan nevar prognozēt. Acīmredzot tas pats, kas redzēts un dzirdēts līdz šim, tikai lielākās devās, nāks arī turpmāk.

 Vienīgais svaigums, ja atmiņa īsa, var šķist aptieku biznesmeņa un Par labu Latviju! zicpriekšsēdētāja Gunta Belēviča otrā nākšana politikā, šoreiz divos sarakstos sagrupējušās ZZS «zaļo» gala kāzu ģenerāļa lomā. Vēlēšanu lielākā intriga var būt par to, vai šai ZZS «premjerministra kandidāta» Lemberga specvienībai izdosies tikt pāri 5% barjerai un nodrošināt Ušakovam palikšanu pie varas Rīgā, bet viņa «zaļajiem zemniekiem» Saeimā – papildu argumentus pret pašreizējo valdības koalīciju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu